SUDIJE BEŽALE PREKO OGRADE OD GRAĐANA ZADUŽENIH U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA: Dužnici blokirali sve ulaze, iz Vrhovnog suda izlaze uz pomoć merdevina (FOTO)

ograda

Foto: Kurir

Sudije Vrhovnog kasacionog suda bežale su pomoću merdevina preko ograde od dužnika u švajcarskim francima, koji su od ponedeljka blokirali svaki izlaz iz suda u Nemanjinoj ulici, svedoči fotografija koju su našoj redakciji dostavili iz udruženja CHF Srbija.

Protest traje bez prestanka od četvrka prošle nedelje, a kako navode organizatori protesta, oni imaju “problema samo sa pojedinim većima koje je postavila prethodna vlast i koja rade u korist banaka a mimo zakona, kršeći pravni poredak naše zemlje”.

Štrajkače je danas primio potrpedsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

Protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda. Njihovi zahtevi su da se krediti vrate u prvobitno stanje, odnosno da se isključi indeks i da to budu dinarski krediti.

PRONAĐITE PREDSEDNIKA SRBIJE I LIDERA SNS! Fotografije Aleksandra Vučića iz 1985. godine. Da li ga prepoznajete?

Takođe, od Vrhovnog kasacionog suda traže da se ubrza donošenje presuda koje se odnose na kredite građana zaduženih u švajcarskim francima, kao i da se sudi prema praksi Evropskog suda.

Foto: Kurir

Od Vrhovnog kasacionog suda zahtevaju i da se donesu privremene mere kojima bi se onemogućilo da banke zaduženim građanima oduzimaju nekretnine dok su sudski sporovi u toku.

Vojska Srbije po REZOLUCIJI 1244 na Kosovo može da se vrati iz 4 razloga, a evo šta kaže KFOR

Oko 20.000 građana je zaduženo uglavnom stambenim kreditima u švajcarskoj valuti koja je u poslednjih deset godina naglo ojačala, pa je 2007. franak vredeo oko 48 dinara, a ovih dana je oko 104 dinara.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)