STVARA SE NOVA DRŽAVA NA BALKANU: Obuhvata delove Srbije i Crne Gore. Ovi gradovi ulaze u nju!

uniforme

Iza ove peticije stoji grupa bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema njihovoj ideji ova regija obuhvatala bi gradove: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Rožaje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav

Nekoliko bošnjačkih NVO traži da se od delova teritorije Srbije i Crne Gore formira posebna prekogranična regija, a više hiljada ljudi potpisalo je za samo nekoliko sati peticiju kojom se od vlada ovih zemalja traži dozvola za formiranje ove, kako kažu ekonomske sandžačke regije!

Iza ove peticije stoji grupa bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema njihovoj ideji ova regija obuhvatala bi gradove: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Rožaje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav!

Politički analitičar Branko Radun kaže za “Naše novine” da je ovo licemerna inicijativa jer su Bošnjaci podržavali odvajanje Crne Gore od Srbije, pa samim tim i njihovo odvajajnje u dve države.

– Mislim da tu nije stvar samo u ekonomskoj saradnji već tu neko pokušava da dobije poene u okiru bošnjačkog političkog tela – kaže on.

Jedan od inicijatora ovog projekta Zaim Čelebić kaže za portal Rožaje fri pres da bi formiranje ove regije doprinelo stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i otvorila bi se mogućnost direktne aplikacije prema fondovima EU.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Naše novine)

3 Comments on "STVARA SE NOVA DRŽAVA NA BALKANU: Obuhvata delove Srbije i Crne Gore. Ovi gradovi ulaze u nju!"

  1. SAMO VI SEDITE A DEO PO DEO ODLAZI TILE JE NAPRAVIO A SRBI GA SLAVE JBO VAS ON ON JE TO I NAPRAVIO.DAO AUTONOMIJU I ODCEPLJENJE

  2. Pa ; Srbi ?! Naguzite se ponovo … hoćete li sjediti na dvi stolice ???
    Neće moći , Rusi nisu valovi ?!

  3. postoji jos 1993 godine koja je javno iznesena teza za —zelena transverzala— koja se polako i ostavaruje da se islamizam ucvrsti u srce evrope sa sedistem u sarajevu i ka tome se tezi tom je napisao i javno rekao islamolog,miroljub jeftic , koji jos tada rekao put i dlovanje ovdasnjih islamista i za daljnji prodor ka evropi a to ce zapad na kraju kostati bez obzira sto im sada sve daju i popustaju tako se desavalo i kad je bilo osmansko carstvo isto su postupali i ponavlja se opet cemo mi biti prvi na udaru da bi bili sigurni za daljni prodor ka zapadu ,,,,,potrazite na sajtu zelena transverzala pa cete videti sve i bice vam sve jasno ….

Comments are closed.