STIGLI REZULTATI 3D REKONSTRUKCIJE: Utvrđeno da je Jelena Marjanović mrtva donešena na NASIP

Zemun

Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic, Googl

Jelena Marjanović koja je 3. aprila 2016. godine nađena mrtva u kanalu punom vode na nasipu Crvenka u Borči nije ubijena na mestu na kojem je njeno telo pronađeno, a njen ubica dobro je poznavao nasip, rezultati su najnovije forenzičke 3D rekonstrukcije koju je obavio Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada

Nenad Šipka, direktor CFI, predstavio je rezultate do kojih je došao njegov tim stručnjaka, analizirajući nasip Crvenka i objasnio da je rekonstrukcija rađena na osnovu fotografija sa uviđaja, obdukcionog nalaza i izjava Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga.

Prilikom analize lica mesta pronalaska tela Jelene Marjanović, uočili smo da je nasip jedino mesto odakle se može doći do vode, a da se ne lomi šiblje koje obilno raste pored kanala.

Iz ovoga smo izvukli zaključak da je ubica, ili osoba koja je dovezla Jelenino telo, dobro poznavala nasip – kaže Šipka i dodaje da shodno tome sledi „da je ubica unapred morao da zna za ovo mesto i da tu može da priđe vodi i da baci telo, a da ne ostavi trag tkanine, kože ili krvi na šiblju koje obilno raste pored kanala“.

KRITIKUJU JE DA SE PREVIŠE ŽRTVUJE ZA ĆERKU: Evo kako izgleda mezimica Lee Kiš (FOTO)

Objašnjavajući rezultate 3D rekonstrukcije Nenad Šipka je naveo da njegov tim isključuje mogućnost da je Jelena ubijena na nasipu.

– Isključuje se mogućnost da je tu usmrćena, u bližoj i daljoj okolini lica mesta pronalaska tela. U bližoj okolini nisu pronađeni tragovi krvi, a nema ninakvog logičkog objašnjenja zašto bi ubica nosio telo više stotina metara, da bi ga baš ovde bacio u vodu, pri tome rizikujući da bude viđen i identifikovan – navodi direktor CFI koga je angažovala porodica Krsmanović.

GEST O KOME PRIČA CEO REGION: Balašević zastao na pola pesme i uradio ono čemu se niko nije nadao (VIDEO)

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:Alo)