ŠTA SAM BOGU ZGREŠILA DA MI UZME NEŠU! Potresna ispovest majke pevača POSLEDNJE IGRE LEPTIRA

majka

Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Porodica pevača Nenada Radulovića, poznatijeg kao Neša Leptir, sutra će obeležiti 29 godina od njegove smrti. Rođeni brat Željko, majka Boška i njihovi prijatelji okupiće se u 16 časova na Novom bežanijskom groblju.

Boška Radulović prisetila se za Kurir svog starijeg sina, koji je humorom, harizmom i talentom za muziku osvajao srca širom bivše Jugoslavije.

– Svet je za nas nestao kad je on otišao. Nekako su se i njegovi prijatelji razišli. Mrkić mi je rekao da je Neša bio stub koji ih je okupljao oko sebe. Mi ćemo izaći oko četiri na grob, a u pet već pada mrak – kaže Boška.

Ona smatra da je Neša od svih članova porodice nju najviše voleo, iako ga je često i kritikovala.

VODITELJKA POSLALA PORUKU NARODU: Naježićete se od prvih reči Dee iz BOLNIČKE POSTELJE

– Govorio mi je da sam cicija. Dolazio bi kući često bez rukavice i šala koje sam mu kupila. Pomogao je uvek ljudima i nikad nije imao para. Željko je obećao da će zarađivati za obojicu. Grdila sam ga što nije pazio na sebe. Živeo je 300 na sat – priseća se majka, koja se danas zapita šta je bogu zgrešila da ode tako mlad.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Željko je teši i kaže da je Neša imao svoju misiju i da je sve radio kako treba.
Radulović je tragično preminuo u 31. godini 12. februara 1990. godine, a iza sebe je ostavio hitove “Nataša”, “Jeleni umiru sami”, “Grudi balkanske”, “Vrati se” i “Srce od meda”. Razboleo se iznenada. Imao je tumor u levom testisu koji lekari nisu otkrili na vreme i koji je metastazirao na pluća i mozak. Posle prve operacije izgubio je kosu, ali od nastupa nije odustajao. Nosio je šešir. Čuveno je njegovo gostovanje na koncertu Lepe Brene, na kom je u svom maniru imitirao Slobodana Miloševića, a publika je pala u trans.
– Jednom je pevao s gripom. Imao je temperaturu oko 40 i govorio je: “Ko sam ja da zeznem 1.800 ljudi”. Na prvi koncert u Domu sindikata pozvao je ceo komšiluk – priseća se Boška.

Najponosnija je što pomagao ljudima koje i ne poznaje.
– Najviše je pazio na sirotinju. Dao bi im i poslednju paru. Kad dođe na Zeleni venac, kupovao bi ljubičice od žena koje prodaju cveće. Meni se tada duša cepala – objašnjava majka, a slično je bilo i s taksistima.
– Kad je imao, davao im je duplo, a kad nije imao, vozili su ga besplatno. Bila sam svedok te priče. On se samo taksijem i vozio.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Na kraju razgovora Boška otkriva kako su nastale neke od najvećih pesama grupe Poslednja igra leptira.

Sutra su Sveta Tri jerarha i crveno slovo: Na osnovu jedne stvari ćemo znati kakvo nas leto čeka

– Tekstove bi zapisao na putovanjima. Na salveti u kafani ili autobuskoj karti. Neša je uvek bio dobro dete. Stalno je trčao i uvek je bio nekih 20 centimetara iznad zemlje, kao da je na pozornici – zaključuje Boška.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

Be the first to comment on "ŠTA SAM BOGU ZGREŠILA DA MI UZME NEŠU! Potresna ispovest majke pevača POSLEDNJE IGRE LEPTIRA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*