ŠTA JE TREBALO DA KAŽEM, BIĆE 97,5 EVRA? Vučić je rekao zašto će građani dobiti baš 100 evra od države!

predsednik

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je sinoć za RTS, upitan zašto baš cifra od 100 evra, kazao da je odlučeno tako jer misli da je za ljude sa nižim primanjima, za siromašnije penzionere značajna ta pomoć.

– Šta je trebalo da kazem, biće 97,5 evra?”, upitao je on i dodao da pomoć od 100 evra ne znači mnogo njegovom ocu koji ima visoku penziju, ali znači mnogo poljoprivrednim penzionerima koji primaju 20. 000 dinara penziju.

Istakao je da će dobiti svi taj novac, a da poziv telefonom, kojim se prijavljuju, ne košta ništa, kako je dogovoreno sa Telekomom.

– Svako ko je državljanin Srbije, čak i oni u inostranstvu kada nazovu broj i dostave broj računa, dobiće taj novac, najavio je on. Vučić je kazao da su prvo neki govorili da je to poniženje, misleći da država nema novca, a sada napadaju što drzava daje pare.

Otkriveno zašto respiratori ne pomažu nekim pacijentima obolelim od virusa

– Do sada su ljudima u Srbiji samo uzimali pare. Kada su govorili da će dati 1.000 evra samo su otimali, uništavali fabrike i budućnost, tražili zajam za preporod i slično. Mi sada novac dajemo. To je problem. Dobro ako je nekome poniženje nemoj da se ponizavaš. Ja ne želim da uzmem taj novac jer je moja plata visoka, i hoću da te pare ostanu državi za investicije”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da radi isto što i premijer Japana Šinzo Abe i predsednik SAD Donald Tramp, jer se davanjem tih takozvanih “helikopter para” podstiče potrošnja, a naš finansijski sistem je stabilan, rezerve visoke tako da to možemo da učinimo. Ukazao je i da je država, u aktuelnoj situaciji, povećala za 10 odsto plate svim zdravstvenim radnicima, a to je za 115. 000 ljudi.

– Mi sada kažemo “evo 100 evra, hoćemo da potrošite što više”, dodao je on. Istovremeno je pozvao građane da provedu odmor u Srbiji.

Naveo je da ako potrošimo 1,4 do 1,6 milijardi evra godišnje u inostranstvu, ako bismo od toga mogli da potrošimo 300 do 500 miliona evra u zemlji, koja je dragulj, imali bi još bolji ekonomski rast. Rekao je da je u pad privrednog rasta od pet odsto uračunat i pad u turizmu od 56 odsto.

VELIKI PODVIG ZAPOSLENIH U “DR DRAGIŠA MIŠIĆ”: U porodilištu rođena beba koju su lekari spasavali u stomaku zaražene majke

Podsetio je da kineski turisti nisu dolazili od januara, a ne samo marta, i da nema više nikog ni i zapadne Evrope, ili regiona. Najavio je da će se sektorski pomagati, tako hoteljerima, sa dodatnim sredstvima za vaučere kako bi građani ostali u Srbiji.

Nijedno osiguranje vam neće dati osiguranje za koronu. Ako odete negde, niste osigurani i šta onda da radimo. Da opet dovozimo avionima”, upitao je on. Ponovio je da on neće uzeti 100 evra, jer želi da svih 100 evra uđu u neku investiciju, kao što je od velikog zančaja izgradnja puta Ccačak-Požega, što mora neko da plati.

 

(Dnevne.rs/Agencije)