SRPKINJA I MUSLIMAN: Saznali su da su brat i sestra posle 3 decenije

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

On je rođen u veoma uglednoj porodici: otac profesor na ekonomskom fakultetu, majka doktor medicine. Imali su život koji je predstavljao ideal za tadašnju jugoslovensku porodicu, a onda je kreulo po zlu.

“Otac u svom najplodonosnijem delu života oboleva od, kasnije će se ispostaviti, neizlečive bolesti koja će ga odvojiti od nas zauvek. Malo ga se sećam uopšte. Više kroz naracije mnogobrojnih ljudi, kao čoveka koji je iz surovih sandžačkih vrleti, sa hladnog i nepristupačnog severa Crne Gore, sa obronaka Hajle došao u veliki grad i tu izgradio veliku i uspešnu karijeru.

Usput je pomogao brojnim sugrađanima, upisao stotine dece i studenata na fakultete u Prištini, jer je i sam na jednom bio uvaženi profesor i iskoristio svoj uticaj i moć za obrazovanje brojnih ljudi. Tu je kupio svoju besmrtnost”, priča Eldar Nurković, poznati sarajevski fotograf.

JADRANKA OSTAVILA MUŽA PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: Mojoj svekrvi prenesite da joj ostavljam sina, neka njoj pijan mokri pored WC šolje!

PODLA BOLEST PREKINULA JEDAN VELIKI ŽIVOT

“Imao je naizgled savršen život i karijeru, bio je neverovatan filantrop, pomagao je ljudima ali nešto je moralo, kao po starom dobrom balkanskom običaju da krene po zlu. Nije pošteno ni osetio svoje tridesete godine a bio je već bolestan od karcinoma nazalnih sinusa koji će kasnije metastazirati”, rekao je Eldar. Njegov otac Ćerim je pre braka sa njegovom majkom dugo bio u vezi sa ženom druge vere koju njeni roditelji nisu podržavali. Čak su joj zapretili da će je se odreći ukoliko se uda za Ćerima.

astro

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

“To je bila zabranjena ljubav. Po mojim saznanjima, negde skoro pred samu njegovu smrt, dok je bio uveliko u braku s mojom majkom, pojavila se ta žena, saznavši za njegovo veoma teško stanje, i dovela moju sestru rekavši da ne traži ništa i da samo želi da mu kaže da on ima još jedno dete pre nego napusti ovaj svet”, kazao je Eldar.

“Sa 18 godina saznajem od mame da imam polusestru i njeno ime i prezime i da ako želim mogu da je tražim. A želeo sam i počeo sam da je tražim. Od nekih ljudi koji su bili bliski s mojim ocem saznao sam da je živela u Mostaru.

ĐOKOVIĆ JE BOLESTAN! Alarmantno upozorenje svetskog nutricioniste: Novak je oboleo od poremećaja koji preti da mu uništi život!

POČINJE ŽIVOTNA POTRAGA KOJA JE SVE PROMENILA

“Kada sam napokon došao do adrese saznao sam da su zbog rata otišli u Srbiju, a možda i negde dalje. Opet sam se nalazio na samom početku…Sve te godine sam razmišljao kako bi bilo dobro da je nađem, da je imam, da popunim tu ogromnu prazninu u životu koji je bio pun nekih gubitaka”, kazao je Eldar.

naočare

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Postojala je mogućnost da se njegova sestra Milena udala i promenila prezime što bi potragu učinilo gotovo nemogućom. “Mislio sam i osećao sam da ako valjda zna da ja postojim negde na ovom svetu da bi mi se sigurno javila nekako. Onda je došlo vreme društvenih mreža i tri godine traženja preko Fejsbuka. U jednom trenutku je njeno ime dalo pet rezultata. Poslao sam svima istu poruku koja je imala krajnje neobičan sadržaj “Zdravo, zovem se Eldar Nurković, živim u Sarajevu i postoji mogućnost da sam ja tvoj brat”

(Dnevne.rs/Izvor: Vijesti.me)