SRBIN RUŠI SVE PREDRASUDE O STARIJIM MUŠKARCIMA: Jovan je u 52. godini postao foto-model i mami uzdahe žena na internetu

maneken

Foto: Printscreen/Instagram/jovandpopovic

Jovan je profesionalni foto-model, a to je postao pre samo dva meseca, sasvim slučajno. 

Posle objave njenih fotografija, počeli su pozivi i ponude za saradnju fotografa sa svih strana. Tada je shvatio da im je potrebno lice starijeg gospodina i da se njegov lik uklapa u tu priču, tako je i ostao u ovom poslu.

Jovan kaže da bi se slikao i go, ali da sve to mora da bude sa ukusom.

– Prvo su moja deca Sara i Strahinja bili izneneđeni što im se tata bavi modelingom, a shvativši o čemu se radi sad su mi velika podrška. Takođe, uz mene su i prijatelji, kao i moji učenici, koji lajkuju sve moje fotografije. Reakcije su pozitivne, mada postoje i čuđenja, ali su to uglavnom osobe koje nisu upoznate sa tim šta je modeling – kaže Jovan.

OGLASIO SE IVICA TUCAK: Evo šta je selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije rekao o atmosferi u Beogradu

Sa novim zanimanjem, po prirodi došle su i brojne promene u životu ovog senior modela. Premda je tek na početku, kaže da ne primećuje drastične razlike, ali da su neke svakako primetne.

– Ušavši u ovaj svet mislim da sam promenio neke svoje navike, a samim tim i život se menja. Modeling mi je doneo mnogo lepih i pozitivnih stvari, upoznao sam mnogo ljudi na snimanjima, bio na nekim mestima na kojima do sada nisam bio i ko zna da li bih ikada – rekao je ovaj uspešni Zrenjaninac.

JAVLJAJU SE I MLAĐE I STARIJE

Jovan kaže da mu još ne prilaze žene, ali da mu se podjednako javljaju i mlađe i starije.

 Partnerka mi daje podršku uz dozu ljubomore, jer velik broj mojih pratlaca na društvenim mrežama su žene, muče je komentari – kaže Jovan.

– Došao sam do podatka da se preko 17000 mladih prijavilo da rade posao “stock” modela preko raznih agencija. To su sve mlade osobe, a nas starijih svega nekoliko. Teže je pronaći osobe starije dobi, što je moja velika prednost: nema čekanja na posao. Radim skoro svakodnevno, malo mi je teže da uskladim obaveze škole i fotografisanja, ali uspevam – kaže on.

Jovan dodaje da se na setovima uglavnom sreće sa mlađim osobama i tada pomisli “da mu je njihova mladaost, a svoje iskustvo”.

DRAMA U URGENTNOM! Žena je MISLILA da se UGOJILA! Kada su joj LEKARI otvorili STOMAK videli su nešto JEZIVO

Pripreme za jedan set fotografisanja su temeljne i nimalo jednostavne, jer ima puno odricanja, kako biste baš vi bili izabrani od strane fotografa. Mora se voditi zdrav život, bez viška kilograma. Takođe, Jovan mora ozbiljno da vodi računa o svom izgledu.

https://www.instagram.com/p/BxRbG9JljP2/?utm_source=ig_embed

– Majka mi je uvek govorila: “Dobro čini, dobru se nadaj.” Mislim da je ovo samo početak, dobar početak i da će uspeh, ali onaj pravi uspeh tek doći. Ovde nema skrivenih momenata, pogledate fotografiju i ona vam kaže sve, ili jesi ili nisi. Za ovaj kratak period mog rada na mene je veliki utisak ostavila dobra atmosfera, profesionalizam i iznad svega korektnost u poslu koju nisam sretao do sada. Ovo je pravi dokaz da godine nisu prepreka i smatram da pravo vreme tek dolazi. Mislim da se nisam promenio, ali to pitanje ostavljam za ljude koji me okružuju – zaključio je naš razgovor Jovan Popović, senior model iz Zrenjanina.

IZMENA U VEZI SA VOZAČKIM DOZVOLAMA: Olakšice za vozače u Srbiji od 1.jula!

Posao kome je maksimalno posvećen i koji je još jedna veština u nizu koje poseduje, ispunjava ga i pričinjava mu zadovoljstvo. Za dva meseca koliko je “stock model” sarađivao je sa više od 20 fotografa iz različitih gradova, na 90 ratličitih lokacija.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf)