SRBIN NAPADNUT U SPLITU: “Ponela me MORSKA ATMOSFERA, skinuo sam majicu i krenuo u šetnju”

Split

Majka je preko društvenih mreža zatražila pomoć za ćerku kojoj se pokvario auto u Grčkoj: Javio se ovaj automehaničar i odmah dojurio na +40

Aleksandar Gundelj (27), mladić rodom iz Knina koji živi u Subotici, napadnut je fizički krajem nedelje u Splitu tek što je stigao na more, a kao razlog se navodio tetovaža na leđima, na kojoj su ćirilicom ispisane reči cara Lazara i pripadnost navijačkoj grupi Delije Knin.

Incident u kome je Aleksandra grupa od desetak Hrvata napala, šutirala i udarala, dogodio se na plaži Bačvice kod Splita dok je bez majice šetao sa drugaricom.

ZVALI SU GA I “ĐAVOLJI ADVOKAT”: Ubijeni advokat Miša Ognjanović branio je LUKU BOJOVIĆA, MILOŠEVIĆA I MIRU MARKOVIĆ (FOTO)

Prema njegovim rečima, Hrvati naoružani palicama na razvlačenje su ga opkolili i povikali: “Ovdje ste došli da provocirate“. Nasrnuli su na njega, a on je uspeo da im umakne.

Gundeljove tetovaže na leđima

Foto: privatna arhiva

Gundelj potvrđuje za „Blic“ da je fizički napadnut i kaže da nije mogao da pretpostavi da bi moglo da mu se dogodi nešto slično, jer je već letovao u Hrvatskoj, mada sada prvi put u Splitu.

Tvrdi da nije imao nameru da izaziva bilo kakve sukobe, najmanje na nacionalnoj osnovi, ali je pojedince očigledno isprovocirao citat na njegovim leđima: „Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim“, kao i veliki natpis „Delije Knin“.

– To je bio prvi dan na moru. Inače sam prenoćio u Kninu i otišao u Split i onda se sve izdešavalo u nekih sat vremena dok smo bili na plaži. Sve je bilo na brzinu. Sledećeg dana uveče sam se vratio u Srbiju – kaže za „Blic“ Aleksandar.

Spasila ga stanarka zgrade koja je pozvala policiju

Po napadu, on je otrčao u obližnji kafić, ali su ga iz njega izbacili jer su rekli da ne žele da budu deo njihove svađe. Zatim je Aleksandar utrčao u obližnju zgradu, a ubrzo je po pozivu jedne od stanarki stigla i policija. Rečeno mu je da napusti Split.

Ovo je Srbin koji je zbog tetovaže na leđima pretučen u Splitu (FOTO)

– Sve to što se dogodilo, zapravo je bila borba za život. Kada sam video da sam sam i da nemam nikoga ko mi može pomoći, zaista sam se osetio bespomoćno. Nikada ranije nisam imao sličan problem. Rekli su mi da ne bih smeo baš tako da šetam sa tom tetovažom, ali mene je malo ponelo more, turisti, morska atmosfera. Nisam ni razmišljao o bilo čemu lošem. Nije to ništa bilo sa namerom. Nisam planirao da me neko ubije. Sve se desilo spontano, ali kada sam video da su došli, znao sam koliko je sati i pretpostavio sam šta sledi – priča Aleksandar.

“Ići ću u Knin, ali na more više ne”

On kaže da su ga udarali „opremom“ i šutirali po glavi i svuda po telu, ali i da povrede nisu vidljive, kai i da nije bio na lekarskom pregledu.

Majka je preko društvenih mreža zatražila pomoć za ćerku kojoj se pokvario auto u Grčkoj: Javio se ovaj automehaničar i odmah dojurio na +40

– U skorije vreme sigurno neću ići u Hrvatsku na letovanje. U Knin svakako planiram da idem i od toga ne odustajem, ali što se tiče mora, za sada me sigurno neće videti – zaključio je Gundelj.

(Dnevne.rs/Izvor: Biljana Vučković, Blic.rs)