SRBIN NA VAŠARU KUPIO VAN GOGOVU SLIKU OD DESET MILIONA ZA 1.000 DINARA: Mediji u REGIONU bruje o tome, ali posle ovoga će doživeti NAJVEĆE RAZOČARENJE U ŽIVOTU (FOTO)

van-gogh

FOTO: WIKIPEDIA

U pitanju je slika “Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ koja je zajedno još jednim van gogovim platnom “Pogled na more u Sheveningenu“ krajem decembra 2002. godine ukradena prilikom provale u muzej.

Srbiju je munjevitom brzinom obišla vest da je izvesni Marko Marković (45) iz Beograda na aranđelovačkom vašaru za 1000 dinara pazario Van Gogovu sliku čija vrednost se meri u desetinama miliona evra.

Međutim, s obzirom da su obe ukradene slike pronađene prošle godine u Napulju, vrlo je verovatno da je 1.000 dinara realna cena onog što će krasiti dom Marka Markovića.

[adsenseyu1]

 Sasvim slučajno sam se obreo na vašaru u Aranđelovcu, i pošto sam ljubitelj umetnosti, i pasionirani kupac slika, primetio sam da se na jendoj tezgi prodaju slike, i baš ova mi je privukla pažnju.

Platio sam je svega hiljadu dinara, a kada sam došao kući ukucao sam na internetu ne bi li saznao o čijoj se replici radi, ali sačekalo me je iznenađenje od kojeg i sada drhtim – rekao je kupac i dodao da je na osnovu potpisa i potvrde nekih uglednih antikvara zaključio da je reč o originalu.

MISTERIJA: Ceo svet obišao, a ovde nije hteo da dođe! Zašto je Tito izbegavao ovaj grad u Srbiji?!

Po onome što sam ja video, a što su potvrdili par uglednih antikvara, reč je o slici Van Goga, koje je ukradena. O tome najbolje svedoči i njegov potpis, i po rečima svih eksperata koji su ga videli potvrdili su da je originalan.

[adsenseyu5]

Ovih dana očekujem dolazak delegaciju iz Muzeja iz Amsterdama koji treba da potvrde autentičnoost, a onda ćemo se dogovoriti i za koju sumu će slika biti vraćena muzeju – izjaviio je navodno ovaj Srbin, a preneli su pojedini mediji.

NEVEROVATAN OBRT: Zahar stvorio SLATKI GREH I LEPU BRENU, a sad PROGOVORIO i otkrio sve njene i Popovićeve tajne

Međutim, po svemu sudeći neće ništa biti od Markovićevih miliona jer je navedena slika verovatno već visi u amsterdamskom muzeju nakon što je zaplenjena u septembru prošle godine prilikom akcije hapšenja narko-dilera u Napulju, kada je pronađena i slika “Pogled na more u Ševeningenu”.

DO SMRTI NIJE HTELA DA ČUJE ZA MUŽA ZVONKA BOGDANA: Dramatična sudbina srpske glumice koja je umrla kao beskućnik! (VIDEO) (FOTO)

Stručnjaci su tom prilikom potvrdili njihovu autentičnost i naveli da slike nisu oštećene iako su isečene iz rama. Vest o toj zapleni tada su preneli svi vodeći svetski mediji i agencije, tako da je skoro sigurno da je Marković na vašaru u Aranđelovcu za hiljadu dinara pazario reprodukciju.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu2]