SRBIJO, POMOZI MALOJ BALERINI LENI (6): Ostalo je za njen spas samo ŠEST DANA da sakupi 24.000 evra za lečenje u Grčkoj

pomoć

Foto: privatna arhiva

Mala balerina Lena Cvetković (6) iz Velikog Gradišta već dve godine boluje od raka kostiju, koji je sada sa karlice, preko kičme stigao do pluća, a za spas joj je ostalo svega šest dana za koliko treba da se sakupi 24.000 evra potrebnih za lečenje u klinici u Grčkoj.
 Naime, sve je počelo pre dve godine kada se devojčica, koja je do tada aktivno trenirala balet, požalila na bol u nozi. Posle nekoliko meseci neizvesnosti, usledila je strašna dijagnoza – Juing sarkom, agresivni tumor kostiju i prva operacije karlice na Banjici.
[adsenseyu5]
– Nakon brojnih ciklusa hemioterapije, zračenja i operacija, dva meseca bila je u redu. Onda je u julu 2016. jednu noć legla u krevet, rekla da je bole leđa i ujutru nije mogla da stane na noge. Od tada je u invalidskim kolicima, stavljen joj je kateter. Lekari su ustanovili da joj se bolest vratila na kičmu i dobila je mider da ne bi došlo do preloma. Primila je nov ciklus hemioterapija – priča Tijana Cvetković, Lenina mama.

Prema njenim rečima, uprkos terapijama, agresivan rak je i dalje napadao dečje telo.

NEVEROVATNO! KRIŠOM MU STAVLJAO TABLETE U USTA? Otkriveno kako je Vladimir pomogao Zoranu da čak 2 PUTA PREVARI POLIGRAF! (INFO)

– U maju joj otkrivaju metastazu na plućima, iako sve vreme prima terapiju. Lekari nam saopštavaju da bolest ne miruje i da ona ne može večno da prima hemioterpije… – suznih očiju kaže Tijana.

U agoniji lečenja, porodica je tražila izlaz, i nedavno pronašla novu nadu.

– Dobili smo odgovor iz Specijalne klinike za radiohirurgiju i radioterapiju “Jatropolis” u Atini, da bi terapija Sajber nožem pomogla našoj Leni. Novca za to nažalost nemamo, a za terapiju je neophodno 24.000 evra. Sa Klinike u Atini dali su im rok od sedam do 10 dana da se jave, jer je Lenina zdravstvena situacija jako loša i ako zakasnimo, ni lekari u Grčkoj neće moći da pomognu – sa nadom kaže Cvetkovićeva.

[adsenseyu1]

Pomoć za malu Lenu:

Swift – B1C: KOBBRSBG

IBAN (broj za uplate iz inostranstva) account number: RS35205903102445484983

Dinarski račun: 205900102000922493

Svrha uplate – doborvoljni prilog. Primalac: Tijana Cvetković, Veliko Gradište

Lena

Foto: privatna arhiva

Srbi su prisvojili Gorana Dragića nakon finala, ali zbog ovog njegovog odgovora više niko neće NI POMISLITI DA TO PONOVO RADI (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu4]