SRBI IMAJU PRAVU BRAĆU: Građani se zahvalili Rusiji, ambasador Čepurin izašao i pozdravio okupljene! (FOTO)

zahvaknica

Foto: zavetnici

Ispred Ambasade Ruske Federacije u Beogradu održan je skup zahvalnosti Rusiji povodom njene snažne podrške na Generalnoj skupštini UNESKA

Građani Srbiji okupili su se da izraze zahvalnost državnom rukovodstvu Rusije koje se diplomatskom aktivnošću suprotstavilo nameri pojedinih zapadnih moćnika da srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji predaju tzv. državi Kosovo.

[adsenseyu5]

Predsednik Srpskog sabora Zavetnici obratio se rečima da je Ruska Federacija u šest meseci dva puta suštinski odbranila srpske nacionalne interese: prvi put sprečavajući donošenje sramne Rezolucije o Srebrenici u SB UN i drugi put sprečavanjem da tzv.

срби и руси 2

Kosovo postane članica UNESKO! “Ruska Federacija i lider slobodnog sveta, Vladimir Vladimirovič Putin poručuju nam da svet više nije unipolaran, da se geopolitičke prilike menjaju i da je vreme sa savez sa Rusijom, koja je još jednom pokazala da je uz Srbiju u najtežim trenucima!”, istakao je Stamenkovski.

конференција

Nakon njegovog obraćanja delegaciju Srpskog sabora Zavetnici primio je NjE Aleksandar Vasiljevič Čepurin, kome su predstavnici rukovodstva pokreta uručili pismo i zahvalnicu za podršku u očuvanju srpske duhovne i kulturne baštine. Ambasador Čepurin izašao je da pozdravi okupljene koji su ga dočekali aplauzom. Portparol Srpskog sabora Zavetnici, Milica Đurđević, obratila se skupu i istakla da su Srbi u svojoj istoriji ropstva uvek imali svetionik slobode – Pećku patrijaršiju, a zahvaljujući Ruskoj Federaciji i zemljama koje poštuju međunarodno pravo Srbi i dalje imaju Pećku patrijaršiju!

[adsenseyu1]

“Mnogi se hvale da imaju prijatelje, ali mi imamo braću i došli smo ovde da kažemo SPASIBO u ime Srba na KiM koji ponovo imaju nadu, ali u ime Srba iz Podgorice, Banja Luke, sa Romanije, Hercegovine, Kumanova, u ime srpske dijaspore.

12208294_10208057715426018_7479997671088757543_n

Hvala vam u ime male Milice iz Prizrena, hvala Vam u ime preko 2000 civila koji su poginuli tokom NATO agresije da bi se Srbija izborila za Rezoluciju 12 44, koju danas mnogi zaboravljaju, ali je Rusija brani!”, istakla je Milica Đurđević. Katarina Komazec pročitala je pismo zahvalnosti RF, a pojedinačno se u ime Zavetnika zahvalila i ostalim državama koje su glasale protiv ulaska tzv. Kosova u UNESKO.

пријем

Skupu su prisustvovali predstavnici i drugih partija i organizacija, među kojima je predsednica DSS, Sanda Rašković Ivić, koja se obratila rečima da su oni koji su hteli da otmu srpske svetinje iz Pariza otišli povijenog repa.

Александар Чепурин

Ona je naročita istakla da režim u Srbiji nema zasluge, već da čitavu zahvalnost što tzv. Kosovo nije postalo članica UNESKA dugujemo Ruskoj Federaciji i prijateljskim zemljama.

Скуп захвалности

(Zavetnici)