SRAMOTA: Vlast u Crnoj Gori zabranila odavanje počasti žrtvama bombardovanja! (FOTO)

paroh

Foto: printskrin, novosti /Izvor: Vijesti

Crna Gora je tada bila deo druge države i nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala, kazao je premijer Duško Marković

Podgorica – U kasarnama Vojske Crne Gore nije bilo danas omogućeno da se oda pošta nastradalim vojnicima u NATO agresiji 1999.godne.

Izuzetak su jedino bili roditelji prve žrtve bombardovanja SRJ, Saše Stajića iz Beograda, kojima je bilo omogućeno da polože cveće i zapale sveće na spomen obeležje u kasarni „Mihailo Šaranović“ u Danilovgradu. Međutim, to nije bilo dozvoljeno mesnom parohu Željku Ćaliču, kao i predstavnicima Udruženja „Bijeli Pavle“.

U Podgorici rampa na ulazak u kasarnu Masline bila je spuštena delegaciji Nove srpske demokratije koji su nameravali da zajedno sa roditeljima poginulih boraca u ratovima od 1990., vojnim veteranima i borcima sa Košara polože venac na spomenik žrtvama koji se nalazi unutar kasarne.

U Nikšiću je u crkvi Svetog Vasilija Ostorškog episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom služio moleban za žrtve NATO agresije, dok je Udruženje boraca ratova od 1990. sa porodicama poginulih saboraca položilo vence na spomenik koji se nalazi u podnožju hrama na Tru Šaka Petrovića.

Predsednik Vlade Duško Marković poručio je povodom dvadesrtogodišnjcice intervencije NATO da je Crna Gora danas kao „nezavisna država, deo velike evroatlanske porodice i budua članica EU, koja odlučuje sama, ali da se sa pijetetom seća nedužnih žrtava.“

SRBIN SA TROBOJKOM UŠETAO MEĐU NEKOLIKO HILJADA HRVATSKIH NAVIJAČA: Prvo se čuo poklič Ubij Srbina, a pogledajte šta se onda desilo (VIDEO)

– Tada je na severu Crne Gore, u Muriu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među njima i troje dece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve, intervenciju Severnoatlanskog saveza 1999.godine. Crna Gora nije želela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila deo druge države i deo sistema u kojem nije imala kontrou nad dešavanjima koju su je okruživala, poručio je Marković.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da NATO 1999. prilikom napada na SRJ, imao na kopnu svoje saveznika – albanske teroriste iz OVK, koji su u proteklom periodu bili pacifikovani delovanjem policije Srbije I Vojske Jugoslavije.

– Drugi saveznik NATO je bio vrh režima u Crnoj Gori koji je činio sve da vojsci oteža odbranu otadzbine. Formirane su i parapolicijske jedinice sa ciljem da se suprostave vojsci I pomažu agresoru, da bi na kraju predsednik Crne Gore Milo Đukanović, takvo ponašanje, zapečatio nezapamćenom izdajom.

Pamtiće se da je, kao član Vrhovnog saveta odbrane,glasao da se uđe u rat protiv agresora, a onda je, usred velikog stradanja, otišao u Brisel “na noge” ubicama našeg naroda, kazao je Mandić.

Ujedinjena Crna Gora sa posebnim poštovanjem na dvadesetogodišnicu seća se žrtava NATO bombardvanja, ogromnog razaranja, kao I nepravde koja je učinjena SRJ, Srbiji I Crnoj Gori, kršenjem međunarodnog prava, dok su iz Socijalističke narodne partije poručiili da se da se sa dubokim pijetetom sećaju žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika I nevino stradalih civila, među kojima je bilo i dece.

(Dnevne.rs /Izvor: V.K. novosti)