SRAMNIM POSTUPKOM NAVUKLA GNEV NACIJE: Podneta krivična prijava PROTIV STARLETE JER JE GAZILA SRPSKU ZASTAVU!

zastava

Foto: Pixabay/TvPinkPrintscreen

Aleksandra Subotić zbog jednog postupka navukla je gnev celokupne domaće javnosti i zbog onoga što je uradila naći će se na sudu! Naime, protiv Subotićeve je podneta krivična prijava, u kojoj je navedeno da je vređala gledaoce i građane Srbije dok je obnažena gazila srpsku zastavu, i to na jednoj televiziji.

Prijavu je podneo Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a u saopštenju stoji i poruka predsednika pokreta, Vojislava Mihailovića.

– Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa – poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS-a.

POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: “Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice”. Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno.

NAZIRE SE I TRUDNIČKI STOMAK: Prva fotografija Darka i Marine iz Banje (FOTO)

U članu 173. Krivičnog zakonika navodi se da: “Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca”. Po svoj prilici Aleksandra nije razmišljala o posledicama kada je načinila sramni postupak zbog kojeg je navukla gnev nacije, a na koji način će ona biti kažnjena ostaje da vidimo.

(Dnevne.rs/Izvor: Pink.rs)