SOLOMONSKO REŠENJE ZA MASTERS U MADRIDU: U stručnom štabu pored Pepe Imaza biće još jedna osoba

Pepe imaz

Foto: Printscreen/Rojters/Tanjug/AP

Novak pronašao prelazno rešenje kada je stučni štab u pitanju, a kako najbolji srpski teniser funkcionisati sa novim timom videćemo već u Madridu

Novak Đoković će na Mastersu u Madridu biti u neobičnoj ulozi, pošto iza sebe neće imati svoj dugogodišnji tim, nakon raskida saradnje sa Marjanom Vajdom, Miljanom Amanovićem i Gebhardom Fil-Gričom.

Najbolji srpski teniser je na konferenciji za novinare pred četvrti Masters ove sezone istakao da je to bila obostrana odluka i da su i on i njegov doskorašnji tim odlučili da je vreme za promene.

 

[adsenseyu1]

Kako je Đoković rekao, neće žuriti sa izborom novog trenera, a naglašava da se oseća dobro i da ima samopouzdanja u sebe. Za sada će ulogu trenera preuzeti njegov brat Marko Đoković, koji mu je asistirao tokom treninga u Madridu, gde brani titulu.

U stručnom štabu Novaka ostao je i Španac Pepe Imaz, koji će praviti društvo Marku Đokoviću u trenerskoj ulozi. Markovo zaduženje će biti tenis, dok će Imazova specijalnost biti rad na psihološkoj relaksaciji i skolističkom pristupu tenisu i životu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Đoković je na konferenciji u Madridu istakao da je Pepe u njegovom stručnom štabu već 4-5 godina, i u periodu najvećih uspeha u njegovoj karijeri, te da je pogrešno vezivati ga za loš period u karijeri nekada najboljeg tenisera sveta posle Rolan Garosa 2016. godine.

Novak će svoj prvi meč igrati u sredu sa pobednikom duela Tomi Robredo – Nikolas Almagro, i tada ćemo prvi put moći da vidimo novi Novakov tim na delu, kao i kako se Marko Đoković snalazi u ulozi trenera svog brata.

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]