ŠOKANTNA TRAGEDIJA: UMRLA NA MEDENOM MESECU, udala se u subotu, sad je sahranjuju! (INFO)

par
Sanja Marinković (20) bila je u sedmom mesecu trudnoće. Na Zlatiboru je dobila epi-napad. Muž Srđan je preklinjao lekare da izvade dete i spase mu suprugu. Oklevali su osam i po sati. Ubili su i nju i bebu, tvrdi Sanjin otac Zoran Jerinić

Sanja Marinković (20) iz Nemenikuća kod Sopota, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, umrla je u užičkoj bolnici posle tri epileptična napada samo četiri dana posle svadbe.

Ona se udala u subotu i s mužem Srđanom (22) otišla na Zlatibor na medeni mesec. Pozlilo joj je u sredu ujutro i hitno je prebačena u užičku bolnicu. Njena porodica optužuje lekare da su, i pored preklinjanja supruga, tek posle osam i po sati uradili carski rez. Sanja je umrla, a dečak je preminuo nakon sat i po.

Sanjin otac Zoran Jerinić za gubitak ćerke i unuka krivi doktore. On opisuje dramu koja je vladala u užičkoj bolnici u sredu od 2.30 do 11 časova.

– Dva života sam izgubio. Van sebe sam. Ne znam kako sam juče preživeo dan. Da nemam još dvoje dece, ne bih ni pričao. Zet Srđan me je pozvao i plačući rekao da je mojoj ćerki iznenada pozlilo u snu.

[adsenseyu1]

On joj je vadio jezik, polivao vodom i pokušao da je povrati. Uzalud. Bili su na medenom mesecu na Zlatiboru. Hitna pomoć iz Čajetine stigla je za pet minuta. U putu je doživela još jedan napad. U bolnici je došla svesti, uradili su EKG, ultrazvuk, krv, pritisak, sve. Sve je bilo u redu

Dan pred smrt... Poslednja Sanjina fotografija na Zlatiboru
Dan pred smrt… Poslednja Sanjina fotografija na Zlatiboru

Optužuje doktore

. Htela je da krene kući. Dok je čekala ginekološki pregled, dobila je još jedan epi-napad. Da je doktor došao tri sata ranije, bili bi živi. Zet ih je molio da vade bebu, samo nju da spase. Previše ju je voleo. Venčanje je bilo prošle subote, a ove subote ću sahraniti moje dete – neutešno priča Sanjin otac za Kurir i tvrdi da postoji medicinska dokumentacija da je Sanjina trudnoća bila uredna.
– Nije tačno da je beba bila mrtva. Kada ih je molio da je porode, lekari nisu reagovali.

Ne skrivajući bol za ćerkom, vidno šokiran, priča da su prošli sati i sati dok su doktori odlučili da porode Sanju. I da je baš to vreme bilo presudno da je izgubi zauvek.

Skrhan od bola

– U sredu u pola šest stigao sam u bolnicu. Oni tada ništa nisu preduzeli, tek u sedam sati su uradili carski rez. Ubilo ju je čekanje. I nju i moje unuče. I nestručnost. Glavom sam lupao po holu bolnice. Srce bih joj dao da sam mogao – kaže Jerinić, koji dodaje da pre trudnoće ćerka nije bolovala od epilepsije.

Sanjina porodica ne može da veruje da se njen medeni mesec pretvorio u tragediju.

[adsenseyu1]

– Toliko su se radovali tom putu. Sa Srđanom je bila u braku 10 meseci. Upravo smo s kapije skinuli svadbeni venac da bismo stavili umrlicu. Kako ću preživeti da sahranim dete? – jeca Sanjin otac.

Suprug Srđan nije imao snage da priča:
– Izgubio sam sve na svetu, za mene život više nema smisla.

Lekari saopštili
BEBA BILA MRTVA U STOMAKU

U užičkoj bolnici tvrde da je trudnica primljena u teškom stanju i da je plod u njoj već bio mrtav nekoliko sati:
– Pošto se njeno stanje pogoršavalo i pored terapije, prebačena je na odeljenje intenzivne nege. Urađen je carski rez u interesu majke jer je ultrazvučno dijagnostikovan mrtav plod. Posle intervencije bila je kritično. Nakon reanimacije došlo je do smrtnog ishoda.

Formirana je komisija za unutrašnji stručni nadzor, a zatražena je i obdukcija pacijentkinje, bebe i placente.

(Dnevne.rs /Izvor: Ljiljana Stanišić,Foto: Privatna arhiva,Foto: Dragana Udovičić, Kurir)