“Socijalizam je propao”: Rasim Ljajić potvrđuje da je cena smeštaja u Srbiji 150 evra

politicar

Foto: Medija Centar Beograd

Poslednjih dana govori se o paprenim cenama smeštaja u Srbiji. Većina nas je odlučila da ovo leto, kad već ne može na more gde želi, iskoristi i obiđe turističke destinacije u našoj državi, koje se već mesecima promovišu. Iznenađenje je neprijatno kada se po sajtovima pogledaju izuzetno visoke cene smeštaja.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je za TV Prva da prati situaciju preko medija, i da ga o cenama takođe obaveštavaju i zabrinuti sugrađani.

“Najpreciznije je reći da postoji mnogo dezinformacija”, rekao je Ljaljić, istakavši da je su proverili cene smeštaja u Guči i da oni iznose 2000 dinara po osobi. Dodao je da je proverio i podatak za Bajinu Baštu i za cenu smeštaja od 150 evra.

“To je tačno, zato što je za pet osoba, zato što je luksuzni apartman sa bazenom”, istakao je ministar, dodajući da je i prošle godine za taj konkretni smeštaj cena bila ista.

Ljajić navodi da je socijalizam propao i da država ne može da reguliše cene na tržištu.

NEVERICA! SVI PREMOTAVAJU SNIMAK CRNOGORSKE VODITELJKE VESTI: Muslimani slave Kurban bajram – najveći SRPSKI praznik (VIDEO)

“Ne mislim da je dobra politika za one koji sada koriste ovu situaciju da povećavaju cene”, rekao je ne negirajući da se i to dešava, posebno kod izdavalaca privatnih smeštaja u seoskim domaćinstvima.

Dodaje da su cene veće jer je potražnja veća, ali da svakako one nisu toliko visoke kao što se piše u medijima.

Ljajić ističe da je važno proveriti da li su te cene važile i prethodne godine ili su one formirane na osnovu povećane ponude.

Ministar ističe da je ovo idealna prilika za izdavaoce privatnih smeštaja da se afirmišu kao atraktivna destinacija.

“Idealna je prilika da sada ulažu svoj marketing i da naredne godine takođe dovedete goste i da budete prepoznatljiva destinacija i da u dužem vremenskom periodu možete da zaradite, a ne da koristite ova dva-tri meseca”, poručuje Ljajić.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK Još 330 novozaraženih, UMRLO 9 OSOBA (INFO)

Ministar ističe da turizam u junu beleži blagi pad domaćih gostiju od 17 odsto i da je to sjajan rezultat u poređenju sa 85 odsto u maju.

“Imamo znake oporavka i činjenicu da je su planinska i banjska mesta ’eksplodirale’ kao destinacije i manje očekivano seoski turizam koji je doživeo tu vrstu afirmacije”, zaključio je Ljajić.

 

(Dnevne.rs/b.92)

Be the first to comment on "“Socijalizam je propao”: Rasim Ljajić potvrđuje da je cena smeštaja u Srbiji 150 evra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*