SMRT POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA U RUSIJI: Lozničanin pre pet dana USRED NOĆI poginuo na gradilištu, firma još nije pozvala porodicu (INFO)

radnik

Foto: Privatna arhiva

Milivoje Jovanović (59) iz Loznice poginuo je u noći 3. juna na gradilištu u Sankt Peterburgu. Njegov sin Darko (33) za očevu smrt saznao od njegovih kolega i da ga niko iz ruske firme, niti od posrednika iz Srbije do sada nije pozvao.

– Moj otac je poginuo u 1.30 sati noću na gradilištu. Njegove kolege kažu da je bio na skeli, da se skela razdvojila jer nije bila pričvršena i da je u sekundi izgubio ravnotežu i pao. Pao je sa visine od četiri metra, direktno na glavu… – kaže Darko.

NIJE MOGLA DA VERUJE! Karleuša rekla takmičaru: „Ništa nisam osetila“, on joj bez blama odgovorio tako da je OSTALA BEZ TEKSTA! (VIDEO)

Milivoje je u Rusiju otišao 30. maja ujutru sa još devetoricom kolega iz Loznice. Tamo je stigao istog dana i na telefonskoj vezi sa porodicom je bio do petka.

– U petak se poslednji put čuo sa majkom. Bilo je sve u redu. Onda su nas u nedelju, 4. juna zvala njegove kolege da nam jave tragediju – kaže Darko.
[adsenseyu4]

On navodi da je u ruskim medijima odmah našao članak o očevoj smrti, u kome se novinari pitaju šta će radnik na gradilištu u 1.30 sati ujutru.

– Iz tog članka sam saznao da je moj otac sa gradilišta prebačen u bolnicu, da su lekari pokušali reanimaciju, ali nisu uspeli. Povrede su bile teške i on je preminuo u 4.15 sati – kaže Darko.

Iz firme niko nije pozvao porodicu

O smrti oca niko iz firme u kojoj je radio još nije pozvao porodicu.

POGLEDAJTE: Ovako izgleda bivši muž slavne glumice Snežane Savić, koji je u 76. godini DOBIO BLIZANCE! (VIDEO) (FOTO)

– On je radio za rusku firmu “Mirstroj”, ali mi o njima ništa ne znamo. Odavde je otišao preko posrednika, izvesnog Zorana, koji je iz našeg kraja, i nekog Nikole iz Beograda, sa kojima je preko telefona i dogovarao angažovanje. Mi nemamo njihove brojeve, niti su nam se oni sami javili zbog očeve smrti – tvrdi Darko.

Milivoje, prema rečima sina nije imao potpisan ugovor sa ruskom firmom za koju je radio.

[adsenseyu5]

– Sve te papire je trebalo da završi u Rusiji, i lekarski pregled, ali očigledno ništa nije stigao da uradi – kaže Darko.

On kaže i da je njegov otac i ranije išao na rad u Rusiju. U poslednjih sedam godina, išao je tamo nekoliko puta i ostajao po tri, četiri meseca.

NEVEROVATNA MISTERIJA SVETSKOG VAZDUHOPLOVSTVA: Rusi zaboli MiG -29 u zemlju, razlog koji je IZNENADIO SVE! (VIDEO) (FOTO)

– Sam sam kontaktirao našu ambasadu u Rusiju. Oni su se jedini angažovali, i trenutno rade na tome da očevo telo dopreme u Srbiju, kako bi ga sahranili. I u Ambasadi se čude da nas niko iz ruske firme nije kontakirao – kaže Darko.

Darko Jovanović

Foto: Privatna arhiva/Darko Jovanović

Ambasada juri firmu u kojoj je radio

U srpskoj Ambasadi u Rusiji kažu da su kontaktirali firmu u kojoj je Milivoje radio.

DOŽIVELA SAOBRAĆAJKU U DEVETOM MESECU TRUDNOĆE: Ana Nikolić džipom udarila motociklistu

– Oni su preduzeli ono što ih obavezuje zakon. Telo će najverovatnije biti poslato za Beograd u sredu. Slučaj je prijavljen policiji i oni će utvrditi da li postoji išta sumnjivo ili je u pitanju nesrećni slučaj – kažu u Ambasadi za “Blic”.

(Dnevne.rs/Izvor:T.M.S.,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]