SLUPALA 3 AUTOMOBILA, PA OTVORILA PIVO I SAČEKALA POLICIJU: Državna starleta prolaznicima bahato dobacila: “Ja to plaćam” (INFO)

selfi

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dušica Jevđenović Zarubica (28), nekadašnja službenica Ministarstva spoljnih poslova, poznata kao državna starleta, nastavila je da pije i nakon što je u četvrtak uveče izazvala udes sa 1,95 promila alkohola u krvi. Pošto je “mercedesom” slupala tri automobila, ona je sela na suvozačevo mesto i pila pivo čekajući policiju.

Jevđenović Zarubica privedena je u četvrtak oko 18.30 sati nakon što je pijana izgubila kontrolu nad “mercedesom” i udarila u tri parkirana automobila u Bulevaru Zorana Đinđića, kod broja 112.

Prema rečima našeg izvora, ona je oštetila “reno lagunu”, “tojotu jaris” i “tiguan”. Tek kada je udarila i treći automobil, njen “mercedes” je stao, jer mu je skroz uništen prednji desni točak, pa nije ni mogao da krene dalje. Ona je tada izašla iz automobila, a po njenom držanju je odmah bilo jasno da nije baš najtreznija.

Kako saznaje “Blic”, Dušica je, po svemu sudeći nimalo potresena činjenicom da je oštetila tri vozila, sela na suvozačevo mesto svog automobila, dok je muškarac koji je bio s njom u mercedesu takođe izašao iz vozila. Njih dvoje su, prema rečima našeg izvora, iz svog vozila izvadili alkohol i nastavili da piju, čekajući policiju.

– Ona je pila pivo na suvozačevom sedištu, a njen drug pio je pelinkovac na haubi. Ona je bila vidno pijana i smejala se sve vreme – kaže naš izvor. Na mestu udesa se odmah skupilo dosta ljudi, a jedna devojka je Dušici prebacila zbog bahatog ponašanja posle izazvanog sudara.

– Kada je ta devojka Dušici skrenula pažnju na činjenicu da je slupala tri automobila, ona je samo mrtva hladna, bez imalo stida rekla “ali ja to plaćam” – kaže naš izvor upućen u slučaj.

Kako je ranije rečeno “Blicu”, kada je policijska patrola došla na lice mesta, Dušici je urađen alko-test, koji je pokazao da u krvi ima čak 1,95 promila alkohola, što se tretira kao teško pijanstvo. Ona je odvedena na trežnjenje u policijsku stanicu Savski venac, gde je bia više od 13 sati, nakon čega je puštena.

Kako je ispričao naš izvor, Jevđenović Zarubica nije se opirala policajcima prilikom privođenja, a i na trežnjenju se ponašala korektno. Za razliku od nekih ranijih susreta sa predstavnicima organa reda, ovog puta se nije ponašala obesno.

Kazna 120.000 dinara ili zatvor

Zbog vožnje u stanju okarakterisanom kao veoma teška alkoholisanost, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, Dušici preti novčana kazna u iznosu od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od najmanje 15 dana, oduzimanje 16 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje osam meseci. Osim što će verovatno uplatili iznos u republički budžet, Dušica Jevđenović Zarubica će morati da isplati odštetu i vlasnicima tri oštećena automobila – a ta suma će sigurno biti nekoliko hiljada evra.

Ko je Dušica Jevđenović?

Dušica Jevđenović je javnosti u Srbiji postala poznata po susretu sa policajcima 25. juna 2015. godine kada im je pretila i jednom čak prsnula suzavac u lice. Tada se pozivala na diplomatski pasoš, zbog čega je i dobila titulu državne starlete. Dušica je udata za Milivoja Zarubicu, zvanog Puja, “balkanskog kraljem trgovine ljudima”, sa kojim ima dete.

Pre samo nekoliko meseci, “državna starleta” je ponovo bila u žiži javnosti nakon što su pojedini mediji objavili njenu priču da mužu oprašta što ju je fizički maltretirao. Nju je navodno suprug davio, počupao joj kosu i nokte i psihički je maltretirao.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)