Slučaj otišao KORAK DALJE: Posle postupka protiv profesora, evo šta se desilo sa OŠAMARENOM UČENICOM (INFO)

ucenica

Foto: Facebook/Zvonko Obradovic/peintskrin-srbijaDanas/Ilustracija

Markićević  je rekao da je učenica verbalno provocirala profesora, koji joj je zatim udario šamar, a potom je na njega fizički nasrnuo učenik.

Profesor Sedme beogradske gimnazije Zvonko Obradović, koji je ošamario učenicu tokom časa fizike podneo je zahtev za prestanak radnog odnosa, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a danas se saznalo i da će disciplinski postupak biti pokrenut i protiv dvoje učenika.

Kako pišu mediji, direktor ove gimnazije, Miroslav Markićević, izjavio je da je protiv dvoje učenika Sedme beogradske gimnazije pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, koji mora da bude okončan u roku od 30 dana. Markićević  je rekao da je učenica verbalno provocirala profesora, koji joj je zatim udario šamar, a potom je na njega fizički nasrnuo učenik.

Dalje se navodi da je “protiv ovo dvoje učenika” direktor pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak. Još dvoje učenika, dečak i devojčica su reagovali, ali su oni prišli da ih razdvoje.

Direktor Markićević je kratko izjavio da se “ovim ništa ne prejudicira, već se ispituju okolnosti”. On nije želeo da ni da komentariše da li ovo znači da je i protiv ošamarene devojčice pokrenut postupak.

– Ne mogu da to da komentarišem jer su deca maloletna – kratko je rekao direktor Sedme beogradske gimnazije.

Profesor fizike, Zoran Obradović, pre nekoliko dana je najavio da će protiv dvoje učenika podneti krivičnu prijavu i u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

Progovorio đak, svedok incidenta u kom je profesor ošamario učenicu: Poštovani profesore, krivo mi je zbog onog što se desilo

Podsetimo, ovi disciplinski postupci posledice su incidenta koji se dogodio u Sedmoj beogradskoj gimnaziji prošlog četvrtka, kada je profesor fizike Zoran Obradović na času ošamario učenicu drugog.Prema dosadašnjim navodima, devojčica je, nezadovoljna ocenom na kontrolnom, provocirala profesora, a on tvrdi i da ga je uštinula.

Nakon toga, profesor ju je udario, kako i sam priznaje, a zatim su se i drugi učenici uključili: kako da zaštite drugaricu, tako i da razvajaju zavađene.

(Dnevne.rs / Srbija Danas /Izvor:/Blic)