SKANDALOZAN NAPAD IZ BOSNE NA NIKOLU JOKIĆA ZBOG 3 PRSTA I SRPSKE ZASTAVE: ”NBA ligo, zašto dozvoljavaš etno-nacionalizam?”

Foto: Instagram/printskrin

Ove godine veče srpske baštine je održano u Klivlendu prilikom gostovanja Denver Nagetsa za koji nastupa Nikola Jokić.

Veliki broj Srba stigao je te večeri u Klivlend, a sve se završilo zajedničkom fotografijom sa najboljim centrom NBA.

Tom prilikom su naši iseljenici dizanjem tri prsta, srpskim zastavama i zastavama sa natpisom Republika Srpska pojasnili odakle su poreklom.

I dok ceo svet sa simpatijama posmatra događaj koji veliča srpsku kulturu, ima onih, doduše veoma malobrojnih, kojima i to smeta.

Da li iz neobrazovanja ili neobaveštenosti, tek Nikolu Jokića je tužio jedan Tviteraš iz Bosne.

Poistovetio je događaj u Klivlendu sa događajima od pre tri decenije i rata u bivšoj Jugoslaviji.

“Da li to Denver Nagetsi ohrabruju srpski etno-nacionalizam? Isti onaj koji je počinio genocid svuda po Bosni, Kosovu i Hrvatskoj. NBA ligo, da li ti ovo dozvoljavaš na svojim događajima?”, pitao se on.

Are the Denver nuggets encouraging serb etho-nationalism?? The sames ones that commited genocide all throught bosnia kosovo and croata. @nba you are allowing this at your events? pic.twitter.com/5XfN5afavq

— Piri-beg Reis (@izudrca) March 8, 2020

NBA liga svakako nema povoda za bilo kakvu reakciju. Odlukom Međunarodnog suda pravde u Hagu Jugoslavija nije proglašena krivom po tužbi BiH za genocid, isto kao i za slučaj u Hrvatskoj ili u južnoj pokrajini Kosovu.

   

(Dnevne, kurir sport)