SJAJAN USPEH SRPSKIH UČENIKA: Mladi matematičari osvojili pet medalja na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

takmičenje

Foto: Tanjug

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra.

Ekipa Srbije beogradske Matematičke gimnazije osvojila je jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje, kao i jednu pohvalu na 61. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Zlatnu medalju osvojio Dobrica Jovanović, Jovan Toromanović i Vukašin Mihajlović osvojili su srebrnu medalju, Miloš Milićev i Uroš Colović osvojili su bronzu, a Jovan Arizanović pohvalu.

Granice za medalje bile su 31 osvojen poen za zlato, 24 za srebro i 15 za bronzu.

PROČITAJTE JOŠ: PREVARA MESECA: Od svih izuma protiv Oka sokolovog, ovaj je NA VRHU LISTE! (foto)

U ekipnom plasmanu ekipa Srbije je zauzela 25. mesto, u ;konkurenciji 105 zemalja.

Rukovodstvo ekipe činili su Marko Radovanović, Bojan Bašić, Dušan Đukić i Nikola Petrović.

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra.

U Srbiji, lokalna organizacija je poverena Društvu matematičara Srbije, a takmičenje je održano u prostorijama Matemetičkog fakulteta u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: “MOJA PRVA PLATA” Ana Brnabić rekla koliko će radnih mesta doneti novi program Vlade Srbije

“Društvo matematičara zahvaljuje Matematičkom fakultetu u Beogradu koji je u proteklih 25 dana bio dobar domaćin četiri medjunarodne olimpijade iz matematike i informatike”, navodi se u saopštenju.

 

(Dnevne.rs/Beta)