ŠEST MESECI OD MONSTRUOZNOG UBISTVA U RAKOVICI Majina sestra Branislava: Bol ne prestaje, da mi bar u san dolaze

ubistvo

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Iz dana u dan se mirim s tim da ih više neću videti, kaže sestra Maje Đorđević i tetka Mihaila Nikolića, koje je 12. jula prošle godine zverski ubio Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad.

Bol ne prestaje. Čini mi se da s vremenom postajem svesnija da ih više nema, a sve još uvek podseća na njih. Iz dana u dan se mirim s tim da ih više neću videti. Da mi bar u san dolaze, možda bi bilo lakše, ovako samo tuga i bol beskrajna.

Ovo je juče nad grobom Maje Đorđević (38) i Mihaila Nikolića (4) rekla sestra Branislava Katanić, na tačno šest meseci od dana kada ih je na monstruozan način ubio Marko Nikolić (41) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Podsetimo, Nikolić je pred Novu godinu u ćeliji CZ izvršio samoubistvo.

Foto: Privatna arhiva

Nije imao hrabrosti

Pomenu na groblju Orlovača pored Branislave prisustvovala je najuža rodbina i nekoliko koleginica ubijene Maje, koja je radila kao medicinska sestra u bolnici „Narodni front“.

SKOČILA SA 11. SPRATA DA BI SAČUVALA SVOJU ČAST: Ovoj devojci je Zdravko Čolić posvetio pesmu “Ona spava”

– I sada je pobegao od odgovornosti. Nepravedno je počelo sve sa njim, tako se i završilo. Njegovim samoubistvom deo pravde je zadovoljen, ali nedovoljno. Mislila sam da će biti hrabriji da izdrži ono što treba da izdrži. I da je sada živ nije dovoljno, ni to što je mrtav nije dovoljno. Sve je to malo za ono što je uradio, jer moj bes i tuga su u ravni… Što se nisi ubio pre nego što si ubio moju sestru i sestrića… Dete koje je tek počelo da živi, svoje dete… – pričala je Branislava nad sestrinim grobom.

Marko Nikolić

Foto: privatna arhiva

Kako je dodala, donekle ju je iznenadila vest o Nikolićevom samoubistvu, „ali to govori o njemu kakav je čovek bio“.

– To što se ubio je za moju bezbednost dobro, jer me nije vadio iz usta. Ja sam njemu život upropastila! Pa šta je on meni uradio! Od trenutka kada je pre osam godina otvorio našu kapiju, krenuo je pakao u našem životu. S druge strane, psihički sam se spremala za suđenje i trenutak da se sretnem s njim u sudnici, ali eto, do toga srećom neće doći – kaže Branislava Katanić.

Traže odgovornost

Ona objašnjava da za njihovu porodicu borba nije završena i da će tražiti odgovornost državnih institucija, ali da će o tome prvo da se konsultuje sa advokatom.

TEŠKA TRAGEDIJA U MIRIJEVU: Ivan opalio iz lovačke puške i ubio drugog lovca Božidara! (INFO)

– Ovako nešto ne sme nikad više da se ponovi – istakla je sestra ubijena Maje Đorđević.

PRIHVATAJU RAZVOD SINA I SNAJKE: Roditelji Darka Lazića žele da raščisti sa Anom, samo pod JEDNIM USLOVOM!

(Dnevne.rs/Izvor: Jelena Rafailović, Kurir.rs)