Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov

politicar
Haški optuženik Vojislav Šešelj u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face u subotu uveče izjavio je da je ‘Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani’, prenosi Dnevni avaz .

– Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim osporavati nijedan zločin – izjavio je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je direktno rekao da “ako je on ratni zločinac, onda su to i Nikolić i Vučić”.

Šešelj je istakao da je Aleksaandar Vučić davao “mnogo ekstremnije izjave od njega”, prenosi Dnevni avaz.

[adsenseyu4]

U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije Face, Šešelj je izdvojio Željka Ražnatovića Arkana: “Nisam štedeo zločince sa srpske strane. Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe sigurnosti. U Zvornik je 1992. godine došao s policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacijskim svetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje”, rekao je Šešelj.

Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haaga, a bošnjački nisu, Šešelj je odgovorio: “Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Nitko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom.”

Odgovarajući na tvrdnje da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio: “Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov.

(jutarnji.hr)

[adsenseyu1]

2 Comments on "Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov"

  1. To ti maštaš. Niko ne želi da si njegov.

Comments are closed.