“SELJAČINO”, ALEKSANDAR JE HRVAT: Žestoka rasprava u zagrebačkoj sudnici između Severine i Milana Popovića

Foto montaža: Dnevne.rs/Printscreen/Instagram/youtube

Nakon što se pred hrvatskim sudom izborio da podjednako provoditi vreme sa sinom Aleksandrom, a potom je doneto i rešenje da on i Severina Kojić moraju zajednički da se dogovaraju oko svih bitnih aspekata u detetovom životu, Milan Popović i Severina Kojić sada ne mogu da se dogovore oko upisa deteta u školu.

Naime, Severina zahteva da sin ide u hrvatsku školu, a Milan Popović da ga upiše u američku, internacionalnu, školu.

Tim povodom, Milan i Severina sastali su se 11. juna na ročištu u hrvatskom opštinskom građanskom sudu u Zagrebu kako bi se na, pravno rečeno glavnoj raspravi, dogovorili oko školovanja malenog Aleksandra jer zbog, pre svega, stava majke to nisu mogli da učine nekim drugim, ljudskijim i toplijim putem koji bi, i te kako, bio za dobrobit deteta.

DETE NIJE NJIHOV PACIJENT: Devojčica počela da otiče zbog alergije, a u ambulanti „Kotež“ je usledio ŠOK

Severina Kojić, zapravo, ne želi ni da čuje za druga rešenja, već isključivo hoće da svog sina upiše u OŠ Jordonovac i predlozi Milana Popovića je, očigledno, ne interesuju, uprkos tome što je sud doneo odluku da bi roditelji morali da se, kada su u pitanju ovakve stavke, usaglase.

Sa druge strane, Milan Popović, u želji da sinu pruži kvalitetno školovanje, smatra da bi bilo najbolje da ga upiše u američku, internacionalnu školu privatnog karaktera.

Njegova namera je da Aleksandar nauči što više jezika, proširi svoje vidike, te dobije sve moguće uslove kako bi razvijao svoje potencijale i talente. Uz to Milan Popović traži da snosi troškove celokupnog školovanja.

BOJAN I JA 10 GODINA NISMO IMALI DECU: Onda sam rodila sina, a moj muž je saznao da je neplodan! Strašna tajna me ‘ubija’ godinama! (ISPOVEST)

Takođe, Milan Popović je u svom iskazu rekao da nije moguć dogovor među stranakama, te je pred sudom izneo da je Severina, u svakom slučaju, povredila odredbe Porodičnog zakona i konvencije na način da nije ni razgovarala sa detetom, razmotrila njegovo mišljenje, a takođe se nije interesovala o programima školovanja deteta.

U sudnici je u jednom trenutku nastao opšti kuršlus na koji niko nije bio pripremljen, posebno što je na samom kraju Severina Kojić pokazala kućno nevaspitanje.

Naime, Severina je bila toliko besna da je pred sudijama Milanu Popoviću oštro, bez srama i stida odbrusila:

– Aleksandar je pre svega Hrvat!

Milan Popović joj je odgovorio:

– Ma kako je pre svega Hrvat?

AGONIJA PENZIONERA IZ BEOGRADA: Stigla mu je poruka od pašenoga iz Rusije, sada MORA DA PLATI 15.000 DINARA ZBOG JEDNOG SMS!

Pevačica je nastavila da zahteva i bezobrazno je rekla:

– Mora da ide u hrvatsku školu!

Inače, Milan Popović je na sud doneo i važeći spis u kojem se jasno vidi da se u internacionalnoj američkoj školi detaljno uči i hrvatski jezik.

pevačica

Foto: instagram/Severina

Na kraju svega kada su izašli iz sudnice, Severina se okrenula i ocu svom deteta pred svima rekla: “Seljačino!”.

Milan Popović nije komentarisao ovu uvredu.

Ona insistira na upisu deteta u osnovnu školu u Zagrebu, koja, kako ona navodi između ostalog, ima i internacionalni program, a akcenat stavlja na činjenicu da bi detetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti, te da je Aleksandar Hrvat, koji od rođenja živi u Zagrebu, i smatra da je u njegovom interesu da prvenstveno uči hrvatski jezik.

– On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike – glavni je njen argument u dopisu koji je poslala preko advokata, a koji je na grub način ponovila i na ročištu.

Milan je izrazio i strah od moguće diskriminacije Aleksandra na osnovu toga što mu je otac Srbin.

– Kao primer navodim da deca u toj školi obeležavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka – jedna je u nizu Milanovih primedbi.

ZUKORLIĆ PROZVAO MARIĆA: Ja ne znam kako ćeš umreti čoveče! Neki gresi koji se naprave će ti zaprečiti grlo!

– Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi – ispričala je Severina.

U svemu ovome ono što je nesumnjivo je da je za dete dobro da uči u razredu sa još desetak učenika i ima punu pažnju učitelja, da je bezbedno i sigurno, naročito ako se radi o detetu poznatih roditelja, koje po prirodi stvari trpi veći pritisak okoline nego druga deca. Upis u takvu, privatnu, internacionalnu školu bez pogovora, može da mu utre put da se kasnije upiše u internacionalnu gimnaziju i nastavi školovanje u inostranstvu.

CEO STUDIO SE SMEJAO: Lukas prokomentarisao Slobu, Lunu i Kiju

Stranke se na ovom ročištu koje su zasenile majčine grube reči, nije dogovorilo, te je ishod do daljnjeg nepoznat.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)

1 Comment on "“SELJAČINO”, ALEKSANDAR JE HRVAT: Žestoka rasprava u zagrebačkoj sudnici između Severine i Milana Popovića"

  1. miha bukovac | 13. June 2018. at 21:50 |

    Očigledno da nisu na visini zadatka ni kao ljudi pa (svakako) ni kao roditelji! Taj Milan Popović (“kralj bakra”) je uništio vilu od više miliona € samo da ga “ne podseća na nju” (Severinu) što je potpuno iracionalno (izvan svake pameti) i time je (verovatno ili sigurno) povredio njena ženska osećanja, za to mu ona tako uzvraća (“kućnim nevaspitanjem” – kako se izrazio ovaj izveštač) inače, svakako da bi za dete bilo bolje da ide u bolju školu!

Comments are closed.