Scena iz kultne serije “Otvorena vrata” koja je predvidela budućnost!

glumica

Foto: printscreen/youtube

Katarina Anđelić, koja sama za sebe kaže da je “konceptualni umetnik, vajar, humanista, bivša žena i tako dalje, i tako dalje”, verovatno je jedan od najboljih likova koje smo imali prilike da gledamo na malim ekranima. “Sama, sretna, gotovo perfektna” Cakana iz “Otvorenih vrata” podarila nam je toliko legendarnih citata da je zaista teško poverovati da je serija trajala samo dve sezone devedesetih, pre nego što je nastavljana 2013. i 2014. godine.

Legendarna uloga Vesne Trivalić zauvek će ostati upamćena po rečenicama kao što su “Svetislave, nasmeši se da nasmejan pogledaš smrti u oči” i “Niti umem sa ljudima, niti me to zanima”, a čitava serija po savršenom spoju humora, apsurda i ironije u jednoj savremenoj građanskoj porodici u Beogradu devedesetih godina prošlog veka.

Međutim, gledajući prve dve sezone serije danas, 24 godine kasnije, postaje jasno da se malo toga zapravo promenilo u prethodne dve i po decenije.

To se možda najbolje vidi u (dosta čuvenoj) sceni zvanoj “Cakana hoće da emigrira“.

Cakana, koja je čvrsto rešila da emigrira i ode u Evropu, objašnava komšinici Angelini da više neće da gubi nerve ovde na svaka tri minuta.