Sav horor tragedije kod Niša stao u dve fotografije: KAKO JE OVO MOGLO DA SE DOGODI? (FOTO)

doktori

Foto: Telegraf

Policija još istražuje kako je došlo do stravične nesreće u selu Donje Međurovo kod Niša, kada je voz Železnica Srbije prepolovio autobus koji je prelazio prugu na obeleženom pružnom prelazu.

Šta god da se ispostaviti kao uzrok, u pitanju je najverovatnije ljudska greška zbog koje je najmanje pet porodica danas zavijeno u crno. Još sedam ljudi se bori za život sa teškim povredama u KC Niš u trenutku pisanja ovog teksta.

Jedna od najtužnijih scena posle stravične nesreće kod Niša, odigravala se danas pred očima prisutnih u hodniku Kliničkog centra Niš, u koji je jutros dovezeno 30 osoba, dece i odraslih, povređenih u sudaru voza i autobusa. Muškarac u crnoj jakni uplakan je telefonirao u hodniku bolnice. Teškim korakom došao je do pulta i naslonio se.

doktor

Foto: Telegraf

Prišao mu je sin, tinejdžer, lica izgrebanog u stravičnom udesu u kojem je lakše povređen. Prišao im je čovek i, s puno pažnje i saosećanja, tiho upitao:

– Je li i vama neko stradao?

Pognute glave otac je tiho izgovorio:

– Jeste, žena.

Sin ga je tada šokirano pogledao i upitao:

– Mama je stradala?!

– Jeste, sine. Nisam znao kako da ti kažem…

U trenu je sve utihnulo. Muškarac i njegov sin, tinejdžer, stajali su zagrljeni. Plakali su.

Plakali su s njima i mnogi koji su se zatekli tu u tom potresnom momentu. Prišao im je doktor da upita da li im treba pomoć, vode ili mesto da sednu.

Otac je pomoć ljubazno odbio, a onda je, još držeći sina u zagrljaju, krenuo ka izlazu.

doktor

Foto: Telegraf

U prolazu je kratko rekao:

– On je sve što mi je od žene ostalo.

U stravičnom udesu koji se dogodio u 7.30 sati jutros na pružnom prelazu kod sela Donje Međurovo kod Niša, prema dosadašnjim informacijama, poginulo je pet osoba.

Među njima dvoje petnaestogodišnje dece. Dečak i devojčica.

Povređeno je 30 osoba, od kojih se više od 10 nalazi u teškom stanju. Svi su jutros krenuli u škole i na posao. Do tamo, nažalost, nisu stigli.

(Dnevne.rs /Izvor:  B. Janačković , M.K, Blic)