ŠAULIĆI TUŽE ŠABANOVOG UBICU! Evo šta će uraditi Turčinu koji je izazvao sudar!

tragedija

Foto: Kurir

Porodica Šabana Šaulića tužiće Alsina Leventa, koji je skrivio udes u kojoj je pevač poginuo 17. februara.

Njihova namera je da Turčin koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole,i to ukradeni automobil, dobije što veću moguću kaznu, a planiraju i da naplate odštetu za pretrpljen bol zbog gubitka voljenog člana porodice. Kako saznajemo, oni mogu da dobiju više od 300.000 evra koliko bi pevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

– Iako će nemačka policija i tužilaštvo po službenoj dužnosti Leventa procesuirati, oni ne žele da sede skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu Alsin može da dobije, tačnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele da urade kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno – počinje naš izvor.

Kako saznajemo, Gordana se raspitala i koliko finansijsku štetu može da naplati od Alsina. Iako joj novac neće nadoknaditi gubitak muža, ima plan u šta će investirati nadoknadu.

– S obzirom na to da je porodica odlučila da od kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, novac će da ulože u to kako bi očuvali lepu uspomenu na pevača.

Podsetimo, kako je utvrdila obdukcija, Šaban je preminuo od posledica sudara, kao i njegov muzičar Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio sa njima u kolima, i dalje se oporavlja od teških povreda.

“AKO SAM JA PROBLEM..” Jovana Joksimović “očitala lekciju” svima KOJI NEGATIVNO KOMENTARIŠU NJEN IZGLED

TURČINU PRETI 10 GODINA ROBIJE

Advokat Nebojša Perović objašnjava koliku bi kaznu mogao da dobije Alsin Levent.

– Propisana maksimalna kazna u slučaju saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama u Nemačkoj je do deset godina, a do 12 meseci leduje za kaznu zbog vožnje u alkoholisanom stanju – kaže advokat Nebojša Perović i nastavlja:

ŽIVU GLAVU SAM SPASAVAO, ISPAO SAM ŽRTVENO JAGNJE: Ivan Gavrilović o vezi sa ćerkom Slobodana Miloševića

– Gordana ima pravo na štetu zbog smrti bračnog druga, koja može da iznosi više hiljada evra. S druge strane, ovde je reč i o materijalnom gubitku, jer je Šaulić bio radno aktivan u celoj Evropi. Ukoliko je imao ugovorene nastupe to je apsolutno finansijski gubitak. Kad bi to došlo na sud, ukoliko osiguravajuća kuća odbije da plati, došla bi u obzir kompenzacija, na primer i penzija. Ali, to sve dolazi u obzir ukoliko je automobil koji je vozio Turčin bio osiguran, u suprotnom, porodica jedino od počinioca udesa može da potražuje odštetu.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Stuparušić)