SARAJEVSKI KRVNIK: Nastupao je sa zvezdama SFRJ, a za 3 meseca je postao pojedinačno najmasovniji ubica, pretežno Srba u okupiranom Sarajevu

krvnik

Foto: Printscreen

Pre nego što je obukao vojnu uniformu i postao pojedinačno najmasovniji ubica, pretežno Srba, a potom i Hrvata i muslimana u okupiranom Sarajevu devedesetih, Mušan Caco Topalović bio je gitarista u pratećem bendu Nede Ukraden!

Reč je o čoveku kojeg su tadašnji estradni umetnici s kojima je sarađivao opisivali kao vrsnog muzičara, dobrog kolegu i poštenog čoveka. Niko od njih nije mogao ni da pomisli da će njegov um za samo nekoliko meseci postati izopačen do te mere da će postati najokoreliji zločinac i strepnja za ceo grad. A sve se odigralo na brzinu.

Za doček 1992. godine nastupao je zajedno s Nedom u jednom restoranu u Sarajevu, a svega tri meseca kasnije pretvorio se u svirepog ubicu.

Milomir Marić pokrenuo je ovu temu baš kada je gošća u jutarnjem programu bila Ukradenova.

DEVOJČICA ISPRIČALA ŠTA JOJ JE POLICAJAC RADIO MESECIMA: Sve se dešavalo u periodu kada žrtva još nije napunila 13 godina

“U ovoj emisiji govorimo o zločinima, užasima ratova, o sećanjima… I mnogi pevači koji su odrasli u Sarajevu govore da ih je pratio Mušan Topalović Caco, odnosno da je bio član njihovog orkestra. Taj čovek će se proslaviti kao čovek koji će ubiti najviše Srba. Počinio je nečuvene ratne zločine. Na kraju je ubio sina ministra policije Avdage Hebiba i predao se po naredbi Alije Izetbegovića, pa je došao ministar policije lično i pred svim policajcima mu presudio”, rekao je Marić.

“SRBIJA KRVARI, A NEMAČKA OD TOGA PROFITIRA” Nemački mediji otkrili istinu o bombardovanju 1999. godine

Nedi nije bilo lako da govori o svom bivšom saradniku jer je i ona sama u minulom ratu mnogo toga izgubila, ali je kao pravi profesionalac ispričala svoje sećanje na Topalovića.

“Tragična sudbina jednog izuzetno talentovanog muzičara. On je mene pratio, nećete verovati, poslednji doček Nove godine, 1992. u robnoj kući ‘Bosna’ u Sarajevu, na vrhu je bio jedan divan restoran. Dakle, sa mnom je bio moj orkestar Olimpik, čije je član povremeno bio i Caco. On je zaista bio talentovan gitarista, zezator, mangup. Nikada, stvarno nikad ne bih pomislila da će on niti bilo koji muzičar završiti u nekoj političkoj ili nacionalnoj ostrašćenosti. To je za mene potpuno neočekivana stvar”, zaključila je pevačica.

SPECIJALNE JEDINICE INTERVENISALE: Ovo su prve reči patrijarha Irineja nakon ORUŽANOG UPADA u Patrijaršiju! (FOTO)

Egzekucije na Trebeviću

Žrtve masakrirao, spaljivao, pa ih bacao u jamu

Pored pojedinačnih ubistava tokom 1992. i 1993. godine, Mušan Topalović Caco, komandant privatne jedinice u sarajevskom naselju Bistrik, počinio je i niz masovnih egzekucija. Na stotine sugrađana iz opština Stari grad i Centar Sarajevo bivši gitarista kidnapovao je i odvodio ih, pretežno Srbe, u pravcu Trebevića, gde im se gubio svaki trag.

OTAC VEZIVAO SINA (6) “KAO PSA” Dečak pronađen u stravičnim uslovima od kojih PODILAZI JEZA (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Kasnije su njihova tela pronađena izmasakrirana i spaljena u jami Kazani. Ubijen je 1993. godine, navodno u pokušaju bega posle hapšenja, a četiri godine kasnije, uz odobrenje Alije Izetbegovića, a u organizaciji Zelenih beretki, ekshumiran je u prisustvu 12.000 ljudi i prenesen prvo u Carevu džamiju, gde mu je klanjana dženaza, a potom na Šehidsko groblje.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Ivan Ercegovčević)