ŠANSA ZA POSAO: Nemačkoj potrebni radnici, posebnu prednost imaju NAŠI GRAĐANI

Nemačka

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Nemačkoj bi do 2040. godine moglo da nedostaje čak 3,3 miliona stručnih radnika.

– Nedostatak stručnih radnika postaje sve veći izazov za nemačka preduzeća – izjavio je direktor konsultantske firme “Prognos”, Kristijan Belhof, čija je firma sa sedištem u Bazelu sprovela naučno istraživanje o toj temi.

Zaključak tog istraživanja glasi: situacija će se na srednji rok dramatično zaoštriti.

[adsenseyu5]

Prema toj studiji, 2030. godine Nemačkoj bi moglo da nedostaje oko tri miliona, a 2040. čak 3,3 miliona stručnih radnika.

– Stručne radne snage nedostaje na svim podrucjima, s obzirom na to da godišta u kojima je bilo mnogo dece polako odlaze u penziju – zaključak je „Prognosa“.

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu saobraćajnu (SPISAK AUTOMOBILA)

Iako se u međuvremenu ne računa s tako velikim smanjenjem broja stanovnika, broj ljudi sposobnih za rad i dalje će znatno da se smanjuje – za preko 10 odsto do 2040, navodi se u studiji.

Pored toga, zbog sve jače međunarodne konkurencije, promena navika i principa kupovine osnovnih proizvoda i digitalizacije na gotovo svim područjima ekonomije, neke profesije će izgubiti na značaju

Naučnici firme “Prognos“ predviđaju da će brojna zanimanja iz sektora kontrole i obezbeđenja u budućnosti polako iščezavati. I vozači kamiona i zaposleni na pakovanju paketa moraju da računaju da će njihov posao ubuduće da obavljaju roboti i automati.

[adsenseyu1]

Isto važi i za knjigovođe, zaposlene u kreditnim institucijama i posrednike u prodaji nekretnina – ta zanimanja će dugoročno da zamene elektronski sistemi.

Ali, zato će već 2020, a još više 2030, nedostajati menadžeri, naučnici, inženjeri, lekari, medicinsko osoblje i negovatelji, a donekle i oni koji bi radili u kreativnim zanimanjima i novinarstvu.

MISTERIOZNA SMRT U BEOGRADU: Pronađena devojka sa PREREZANIM VRATOM i pocepanim helankama između nogu!

Ovo je posebno dobra vest za Srbe, s obzirom da veliki broj naših građana već živi i radi u ovoj državi, ili svakako ima u planu da tamo ode u potrazi za poslom.

BAHAĆENJE BOGATIH PUTNIKA: Bizarna iskustva Srba koji rade na kruzerima

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Dojče vele)

[adsenseyu4]