SAMOHRANA MAJKA DOBILA OTKAZ U NIS-u: “Rekli su mi da oni nisu firma za SOCIJALNE SLUČAJEVE”

deca

Foto: privatna arhiva

Pobili su mi skoro celu porodicu, razvela sam se, sama odgajam troje dece, a onda su mi tek tako dali otkaz. A obećavali su da neću ostati bez posla, priča Jasmina Stolić (36) za “Blic”

Jasmina je deset godina radila na NIS-ovoj benzinskoj stanici da bi jednog dana bila otpuštena bez ikakvog obrazloženja.

– Cela moja porodica ubijena je u selu Obilić na Kosovu pre 14 godina. S te strane ostale smo samo majka i ja. Nakon što se desilo ubistvo, kod nas su došli ljudi iz Beograda, među kojima i tadašnji potpredsednik Vlade i bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović, koji je mojoj mami kazao da će nam pomoći. S obzirom na to da smo preživele samo nas dve, a da sam ja u tom trenutku bila nezaposlena, ponudio mi je posao. Prihvatile smo to i narednih 10 godina, sve do 2013, radila sam kao stalno zaposleni radnik na benziskoj stanici u Nišu – priča Jasmina.

Odjednom, njen život je počeo da se obrušava.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će međudividendu isplatiti 19. juna! Evo koja suma je u pitanju…. (INFO)

– NIS je 2008. godine prodat Rusima, a odmah zatim krenuli su otkazi. A 2013. godine čelnici kompanije počeli su da daju otkaze tek tako. Nudili su nam da ostanemo da radimo za 20.000 dinara. Meni su tražili uverenje da sam razvedena, a ja sam im odnela uverenje da sam u postupku razvoda. Obećavali su da neće da me otpuste, ali… – priseća se Jasmina.

Otkaz je kako kaže, došao iznenada, preko noći.

Otišla sam na bankomat da podignem platu i videla da mi je na račun uplaćena čitava otpremnina. Ostala sam u šoku.

– Čak sam dobila i imejl u kom je pisalo da su me skinuli sa spiska za otkaz. Međutim, sam tri dana kasnije, sećam se tog trenutka kao da je bilo juče, otišla sam na bankomat da podignem platu i videla da mi je na račun uplaćena čitava otpremnina. Ostala sam u šoku – kaže Jasmina Stolić i dodaje da je to bila samo uvertira u agoniju koja je usledila.

[adsenseyu4]

– Otišla sam u Novi Sad, u sedište NIS-a, da razgovaram sa ljudima, da vidim kako je moguće da su mi dali otkaz uprkos tome što su mi obećavali da ga neću dobiti. Isidor Popović, zadužen za sektor maloprodaje, kazao mi je da je rešenje otkucano još u septembru, a na moju primedbu da sam dobila mejl u kom je stajalo da sam skinuta sa spiska za otkaz nije znao da odgovori. Na sastanku se nije pojavila osoba koja mi je slala mejlove, a oni su mi posle svega toga rekli da nisu firma koja izdržava socijalne slučajeve.

Da stvar bude još gora, Jasmina je samohrana majka troje tinejdžera.

– Imam sinove od 16 i 12 godina i ćerku od 14. Ne mogu da verujem kako se ova firma ophodi i kako postupa sa samohranom majkom tri deteta, ženom kojoj je ubijena porodica. Njihov način rada niko ne vidi, kao da im niko ništa ne može. Meni je, posle otkaza, krenuo težak period, nigde ne mogu da pronađem zaposlenje. Živimo od socijalne pomoći i mamine penzije koja je 13.000 dinara. Ne znam koliko ću još moći da izdržim ovako, bez posla, sa tri deteta i bolesnom majkom – zaključuje rezignirano Jasmina.

Baka, deka i ujak ubijeni na spavanju pa zapaljeni u kući

Tri člana Jasminine porodice ubijena su na spavanju 3. juna 2003. godine u svojoj kući u selu Obilić, koja je potom zapaljena. Deda Slobodan (80), baka Radmila (78) i ujak Ljubinko (53) Stolić ubijeni su ubodima noževa i udarcima tupim predmetima. Ubice nikada nisu pronađene.

Samo dve godine pre nego što se dogodio ovaj krvavi pir, ujak Ljubinko je odveo Jasminu, njenu majku i decu iz Prištine, gde su živeli, u Sokobanju, kako bi sprečio da im se nešto desi.

– Dan kada su ubijeni, majka im je krenula u posetu. Očekivala je da će ih videti žive i zdrave, a zatekla je policiju ispred kuće. Ubrzo su se obistinile crne slutnje, rekli su da su još roditelji ubijeni – kaže Jasmina.

Ova žena je prethodno napadnuta u Prištini:

– Baka i deka su nas molili da odemo s Kosova, da spasimo živu glavu. A oni nisu mogli da ostave ono što su stekli, da ostave svoj život.

EMIR KUSTURICA POVREĐEN U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Sleteli sa puta Čačak-Beograd (INFO)

Iz NIS-a muk

“Blic” je poslao pitanje Naftnoj industriji Srbije povodom situacije u kojoj se našla Jasmina. Pitali smo zbog čega je nesrećna žena dobila otkaz uprkos njihovim tvrdnjama da će ostati na poslu, ali nikakav odgovor nismo dobili.

(Dnevne.rs/Izvor: Bojana Bogosav,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]