SAMO MONSTRUM MOŽE DA URADI OVO: Uznemirujuća objava se ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA na račun MALOG DUKIJA!

Duki

Foto: Privatna arhiva

Smrt četvorogodišnjeg Dušana Todorovića iz Svijalnca potresla je celu naciju. Srbija se, što se nije odavno dogodila, ujedinla u prikupljanju novca za odlazak u Barselonu kako bi se mali Duki izborio sa karcinomom. Međutim, najopakija boljka današnjice je hrabrog dečaka, nažalost, savladala.

Iako ničija smrt nije za podsmevanje, na društvenim mrežama se pojavila krajnje uznemirujuća objava na račun smrt mališana koju je mogao da smisli samo jedan izopačen um.

“Zašto mali Dušan ne može da radi sklekove? – Jer udara glavom o sanduk!” – glasi veoma bolestan status na Fejsbuku koji je izazvao veliki bes i ljutnju javnosti, a ljudi čoveka koji je ovaj status napisao ni najmanje nisu štedeli u komentarima.

PORUKA

Foto: Printscreen/Fejsbuk

“Ti si bolestan u mozak!”

“Udarao ti u sanduk glavom majmune jedan i cela tvoja porodica, kako te nije sramota! Treba prijaviti policiji!  Bolesniku bolesni! Treba te ubiti!”

LIDL OTVARA VRATA ZA KUPCE U SRBIJI 11. OKTOBRA – evo u kojih 12 gradova

“Ne zaslužujes nista, gorećeš u paklu…..”

“Kako te nije sramota da se tako igraš sa nečijom smrću, dabogda te snašlo duplo gore i tvoje najmilije!”

“Mnogo smešno, dabogda te prebili do smrti!”

Ovako glase samo neki od komentara i oni su, pritom, najblaži.

Za sada nije poznato koja osoba stoji iza ovog profila, jedino što se zna jeste da se potpisuje kao Armagedon Motokultivator Wajtt.

Ovakve i slične objave, koliko god društvene mreže bile besrkajni izbor slobode govora, treba najstrože zakonski sankcionisati, jer ovakve izjave ne mogu se okarakterisati kao sloboda govora već kao govor mržnje! Osobe koje pričaju ovakve viceve koji su u najmanju ruku odvratni i neukusni, treba javno izvrgnuti ruglu i postaviti im samo jedno pitanje: KAKO VAS NIJE SRAMOTA?!

Podsećanja radi, mali Duki preminuo je u Barseloni 29. septembra tekuće godine od posledica tumora – neoblastoma.

lavić

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu.

Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

TRAGIČNA SUDBINA BALKANSKE PORODICE: Otac i dva sina ratovali na tri strane u BiH (VIDEO)

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine.

Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici “Sent Jude” u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije, posle čega je otišao u Barselonu, ali je u bolnici nažalost preminuo.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)