‘ŠAĆIRI, SRBINE!’ Albanac na srpskom čestitao bivšem saigraču, navijači ga uništavaju u komentarima (FOTO)

fudbal

Foto: REUTERS / Carl Recine

Naturalizovani švajcarac, albanskog porekla, koji je rođen u Gnjilanu, odlično barata srpskim jezikom i očigledno ga rado koristi

Đerdan Šaćiri nije želeo posle meča Liverpul – Zvezda da odgovori na pitanje novinara na srpskom jeziku, ali više je nego jasno da je dobro razumeo šta ga je pitao.

To je otkrio posle meča i Marko Gobeljić, koji je bio njegov čuvar na Enfildu veći deo meča, a tokom duela su imali žestoku verbalnu raspravu na srpskom jeziku.

prepiska

Foto: instagram

Dokaz da Šaćiri odlično govori srpski jezik, kao i da ga rado koristi, jeste komentar na pogodak njegovog doskorašnjeg kolege iz Stouka, Erika Pitersa.

Na društvenim mrežama je “provaljen” Šaćirijev komentar, koji je još u septembru ostavio na video Pitersovog sjajnog gola protiv Vest Bromviča.

Polakooo brateeee – napisao je Šaćiri uz nekoliko smajlija koji ilustruju raketu, vatru i to da mu se sviđa gol.

Kada su to videli Srbi, počeli su masovni odgovori na Šaćirijev komentar.

prepiska

Foto: instagram

Mnogi su počeli da ga nazivaju Srbinom, bratom, čestitali mu na tome što zna maternji jezik, a neki su ga i žestoko vređali na srpskom jeziku

Podsetimo, Šaćiri je posebno isprovocirao Srbiju, kada je posle gola za Švajcarsku na Mundijalu u Rusiji za pobedu njegove ekipe nad Orlovima, slavio tako što je pokazao simbol albanskog orla.

MOSKVA JASNO PORUČILA: Ako se formira kosovska vojska, SRBIJA IMA PRAVO DA…

Nakon toga je spustio loptu, ali čak je i na Enfildu doživeo žestoke uvrede srpskih navijača, koji nisu zaboravili njegove provokacije.

Šaćiri u utorak trebalo da dođe u Beograd, gde Liverpul gostuje Zvezdi u 4. kolu Lige šampiona, a nema sumnje da će imati neprijateljsku dobrodošlicu Delija.

(Dnevne.rs  /Izvor: Telegraf.rs)