ŠABANA BI DA DA ISKOPAJU IZ GROBA! Kralja narodne muzike TERAJU iz Aleje zaslužnih građana… BRUKA

pevač

Foto: telegraf

Kralj folka Šaban Šaulić nakon što je tragično stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i upravo to mnogima smeta!

Naime, društvene mreže su se usijale od komentara zašto je odobreno da se pevač narodne muzike nađe među zaslužnima, dok mnogi akademici i doktori nauka obično ne mogu da budu sahranjeni na tom mestu.

Svakako je teško razumeti komentare poput: ” Šaban, samo ime govori… Mesto mu je na seoskom groblju”, koje psiholozi nazivaju psihopatskim, pogotovo u trenucima najveće boli sa kojom je porodica Šaulić suočena.

Međutim, među onima koji smatraju da Šauliću nije mesto u Aleji zaslužnih građana ima intelektualaca i političara, koji ističu da ima i zalužnijih od kralja narodne muzike.

SRBIJA IMA SVOG PRIKRIVENOG IGRAČA U EU! Učinjena vam je istorijska nepravda, ispravićemo to, ali… SLEDI VAM BORBA!

Naime, lider radikala Vojislav Šešelj oglasio se na Tviteru povodom toga što jedna ulica u Šapcu treba da promeni ime u Šabanovo.

-Politika jutros izveštava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao glas slavuja.

Bivši lider DS Bojan Pajtić, nakon informacije da je umro  poznati akademik dr Slobodan Perović, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, napisao je aludirajući na Šaulića:

-Ništa mediji ni Aleja velikana? Srbija 2019

Takođe, neki su podsetili i na to kako ni za akademika Vladetu Jerotića nije bilo mesta u Aleji zaslužnih građana.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)