RUSI U NEVERICI: Srbin od BMW-a napravio pečenjaru (FOTO) (VIDEO)

prase

Foto: Printksin: Youtube/ Sputnik

Većina građana Srbije čula je za ugostitelja Dragana Radičevića iz Stragara kraj Kragujevca. Ako vam samo ime ništa ne znači, sigurno ćete se setiti priče kada vas podsetimo zbog čega je Radičević nadaleko poznat. On je naime prepravio svoj stari BMW u pečenjaru na točkovima sa kojom namerava, najavio je svojevremeno, da gostuje na saboru u Guči. 

Koliki je gazda Buđin izum atrakcija govori i činjenica da o njemu pišu i svetski mediji, pa je tako portal sputniknews.com danas objavio kratak prilog o njemu. Rusi su oduševljeni izumiteljem koji gotovi ono što Srbi obožavaju – pečenje. Kako navode u videu, limuzina može da “praši” drumovima do 200 kilometara na sat i istovremeno peče dva prasenceta.

ŽRTVA HRVATSKIH LAŽI: Hrvati „lupili šamar“ Đokoviću!

Kako je za Sputnjik rekao Miodrag Blažić, prijatelj vlasnika pečenjare, Dragan je automobil pretvorio u pravu pokretnu pečenjaru. Sam vlasnik nije hteo pred kameru što neće sprečiti da se glas o njegovom “prasetorijumu” daleko čuje. Ali je poručio da je smatrao da je bolje da kola upotrebi za pečenje mesa nego da automobil proda u delovima.

U mobilnu pečenjaru gazda Buđa uložio 700 evra, Printskrin/Youtube:rts.rs

Njegovo neobično vozilo sa visokim dimnjakom nalik parobrodskom postalo je prava atrakcija.

– Zašto u doba mobilnih komunikacija i pečenjara ne bi mogla da bude mobilna – šeretski je rekao Radičević za nezavisne.com.

ZBOG INATA NASTAO PRASETORIJUM

Čuveni srpski inat kod njega je probudio inventivnost koja je iznedrila prvi srpski “prasetorijum” – automobil prepravljen u pećnicu.

– Oterao sam ovaj moj rashodovani BMW da prodam na otpad, a oni su mi ponudili samo 100 evra. Rekao sam da ću pre roštilj od njega napraviti nego da pristanem na tu cenu. Nisu mi verovali, a ja sam ispunio obećanje. Napravio sam prvu srpsku mobilnu pečenjaru – kaže on.

KAKO NASTAJE DOBRO BMW PEČENJE

Dragan Radičević, Printskrin/Youtube:rts.rs

Gazda Buđa je autor idejnog rešenja za dobijanje dobrog “BMW pečenja”. Sa majstorom Srđanom Markovićem isekao je zadnji deo automobila i napravio mehanizam kojim motor preko reduktora, zupčanika i galovog lanca pokreće ražanj. Vozilo je dobilo novi tapacirung od vatrostalnih cigala, a na termoizolovani krov je montiran visoki limeni dimnjak nalik onima na starim parobrodima. Stragarski “prasetorijum” ima i prozore od debelog vatrostalnog stakla, radi kontrole ponašanja “putnika na ćumuru”.

STRAŠNA ISPOVEST bivše ljubavnice Miroslava Ilića: Strpali su me u ludnicu i davali mi elektrošokove

Gazda Buđa priznaje da ga je mobilna pečenjara dosta koštala, oko 700 evra, ali se ne kaje zbog ulaganja. Atraktivno vozilo se pročulo nadaleko, o čemu svedoči i poziv za gostovanje na Saboru trubača u Guči.

Pogledajte video:

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)