RODITELJI MALOG STEFIJA IMAJU MALO VREMENA: Mališan se bori da preživi, na 5 minuta dobije epi napad

srce maleno

Foto: Printscreen/instagram

Stefan Gončin bio je najlepši novogodišnji poklon za svoje roditelje. Na svet je došao 11. decembra 2017. godine i bio je veselo, zdravo dete.

Niko nije mogao ni da nasluti da će se sve promeniti preko noći. Tek što je navršio devet meseci, Stefi je iznenada počeo da dobija epi napade. Sam pogled na voljenu bebu koja se grči bio je tek početak pakla za njegove roditelje.

Epi napadi, međutim, nisu mnogo toga otkrivali. Roditelji su se obratili izabranom lekaru, a on ih je uputio na Institut za decu i omladinu u Novom Sadu. Tamo im je saopštena strašna istina. Njihovom sinu dijagnostifikovana je retka, a veoma podla bolest – tuberoskleroza mozga.

View this post on Instagram

#zastefu

A post shared by ZA STEFU (@za_stefu) on

– Stefi se nalazi baš na mozgu, a ako krene da se spušta na niže organe, postaje opasna po život. Tuberozna skleroza može da se pojavi na plućima, koži, bubrezima, očima… Vreme nam ne ide u prilog. Njemu je sve gore, dobija epi napade na svakih pet minuta – priča za Telegraf.rs majka

Stefan Gončin, budi human

Foto: Budi human

Kako je Stefanovo stanje počelo da se pogoršava, dečiji neurolog koji vodi njegov slučaj ga upućuje u Rusiju radi intervencije matičnim ćelijama. Iako je lečenje prvobitno trebalo da se obavi u bolnici u Rusiji, iz ove ustanove na kraju nije stigao potvrdan odgovor.

TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: Supružnici poginuli na traktoru, ćerka uspela da se spasi

– Za sada je samo klinika “Acibadem” u Turskoj prihvatila da operiše Stefija. Sama operacija košta 120.000 evra, a tu su i propratni troškovi. Raznim akcijama do sada je prikupljeno 50.000 evra. Međutim, na ovoj klinici nas očekuju 1. decembra i mi do tada moramo sakupiti sav novac. Ovo je jedina nada za mog Stefija i ja nikada neću odustati od borbe za njegov život – poručuje hrabra majka.

Stefiju najlakše možete pomoći tako što ćete upisati 664 i poslati SMS na 3030.

         

(Dnevne.rs/izvor: M.L., Telegraf.rs)