RODBINA I PRIJATELJI ZGRANUTI POSTUPKOM RTS: “Gadim se Olivere Kovačević i njihovog programa”

Foto: Printscreen/youtube

U novogodišnjem šou-programu Radio televizije Srbije “Noć šampiona” pevači su uveseljavali publiku neizostavnim hitovima pokojnog Šabana Šaulića, međutim, u proramu se nije pominjalo njegovo ime.

Izvor blizak Šaulićima tvrdi da je porodici pokojnog pevača ovo veoma zasmetalo. Oni su zgranuti ovakvim postupkom RTS jer, kako tvrde, da nije bilo Šabanove pesme i karijere duge pola veka, ne bi bilo ni produkcije ploča za koju je objavljivao svoje albume, jer je bio jedan od najtiražnijih izvođača te muzičke kuće.

Najkonkretniji i najbrutalniji u prozivci medijskog servisa Srbije bio je novinar Goran Jovanović, veliki Šabanov prijatelj, koji mu je do kraja života bio portparol i održao govor na komemoraciji. Jovanović je besno na Fejsbuku prokomentarisao neobjašnjivi skandalozni propust u najluđoj noći, koji je pokazao potpuno odsustvo empatije i pijeteta prema veličini kao što je bio Šaulić.

– Javni servis se večeras toliko okoristio i program naročito iza ponoći zasnovao na mom mrtvom prijatelju Šabanu Šauliću da su makar mogli da ga spomenu ili puste sliku. Gadim se Olivere Kovačević i celog njihovog programa – napisao je Jovanović i izazvao salvu podrške za ove reči.

On je naveo da je reč o čistom nemaru i bezobrazluku javnog servisa, a kao odličnu potvrdu toga podvukao je da je Bugarska ukazala počast srpskom kralju folk muzike.

– Nacionalna bugarska televizija je u novogodišnjoj noći emitovala specijalnu emisiju posvećenu Šauliću. A jedan javni servis, kome je on doneo ogroman novac, da se ne seti ni da ga pomene. Stvarno ne ide. Na stranu to što ga kao umetnika treba istaći – rekao je Jovanović za Srpski Telegraf i podsetio da je samo album “Dođi da ostarimo zajedno” u izdanju PGP RTB predat u milion i po primeraka.

Šabanov brat, pevač Hasan Dudić, ogorčen je odsustvom poštovanja RTS, koji se, kako ističe, ni sličicom u pozadini nije odužio dok su išle njegove pesme.

– Taj RTS je 60 odsto napravljen od Šabanove pesme, zgrade i sve drugo, jer je bio najprodavaniji izvođač. Zaslužio je da mu bista bude u RTS i PGP, jer to je ista kuća, sve je išlo u jednu kasu nekad. Trebalo je u jednom segmentu da mu ukažu poštovanje, kad su se pevale njegove pesme, jer se radi o godini u kojoj je nastradao – tvrdi Dudić i dodaje:

– RTS danas ima urednike kojima ja poručujem da bi im bilo bolje da se povuku sa funkcije jer nemaju sluha, niti su učili od pravih muzičkih urednika.

Danas slavimo zaštitnicu svih koji NEPRAVEDNO STRADAJU, a ovako vam može pomoći

Urednica zabavnog programa RTS, Olivera Jovićević, juče nije odgovarala na pozive, piše Srpski telegraf. Međutim, na Vajberu je videla poruku koja joj je poslata, ali nije odgovorila, zbog čega je izostalo pominjanje Šaulićevog imena u novogodišnjem programu.

Podsetimo, kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, nastradao je 17. februara 2019. u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srpski telegraf.rs)