REPER NAPISAO PISMO NATAŠI: “Gospođo Kandić jeste pitali Haradinaja o žutoj kući?”

Kandić

Foto: Beta

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj uručio je direktorki Fonda za humanitarno pravo u Beogradu, Nataši Kandić, „Mapu zlatnog Kosova“ u znak zahvalnosti za, kako je naveo, objektivno i precizno prikazan broj poginulih na Kosovu.

Kako je objavio na svom Fejsbuk profilu, Haradinaj je pohvalio njen rad na mestu direktorke Fonda i odlučio da joj, za njen doprinos, uruči to priznanje.

Ovim povodom, srpski reper Nikola Stanoev napisao je pismo koje je odjeknulo na društvenim mrežama.

– Bravo gospođo Kandić, pravi ste borac za ljudska prava! Vi ste čak neka vrsta fenomena, neverovatna je vaša hrabrost da tako olako baš svakom svojom izjavom „pljunete u facu“ svakom Srbinu, svakoj srpskoj žrtvi, ali na kraju dana to nije ljudski, ali svakako jeste vaše pravo, da ipak stvari postavimo na svoje mesto „ljudska prava“ i „ljudsko pravo“ su dve potpuno drugačije definicije.

Reper Nikola Stanoev

Reper Nikola StanoevFOTO: PRINRTSCREEN/YOUTUBE

– Da ne davimo više, kako nam je gospodin Ramuš? Jeste li ga pitali nešto o „Žutoj kući“ recimo ili za to niste imali vremena od silnih „albanskih žrtava“ i boraca za svoju državu u tuđoj državi? Verovatno da niste, ipak je preča tema to stradanje i uništavanje albanskih manastira na Kosmetu i proterivanje njihovog monaštva najsurovije, čekaj… Nešto sam pomešao, pa to su srpski manastiri? Pa, jesu čoveče… Naša deca su ubijana u „Žutoj kući“ ili grešim gospođo Kandić?

SEBASTIJAN KURC NEMOĆAN: Ne mogu da zabranim komemoraciju u Blajburgu

– Jeste li im odali počast za sve muke ili ste sve to nazvali narodom tzv. države Kosovo, pa se oni sada računaju u žrtve nelegalne zemlje? Zanimljiva konstatacija, ali ujedno vrlo drska i bezobrazna.

 Srpski mediji su uvek tu da prećute, oni su šampioni ćutanja! Zlatna medalja za njih i prvo mesto, Šešelj je opet u epicentru dešavanja, pa stvarno je skandal gaziti hrvatsku zastavu i oterati delegaciju tek tako, čak je to mnogo strašnije od recimo poteza gospođe Nataše Kadnić, evo svaki sekund čekam da „Blic“ napiše saopštenje sa gnušanjem, onako kako samo oni umeju.

HRVATI BI NOVI ISTORIJU O JASENOVCU: Predsednica hrvatske traži da se forenzikom utvrdi broj žrtava

– Molim? Ipak im ne pada na pamet? Što? Nije popularno? Nije realno? Šta od toga? Da se neće pobuniti roditelji dece što život daše za taj Kosmet? Srpski mediji se i o tome brinu? Da se neće naljutiti udovice ratnih heroja?

Ramuš

Foto: Printscreen/fejsbuk

– Gospođo Kandić, vi i ljudska prava imate veze jedno sa drugim kao pravda i Ramuš Haradinaj i molim Vas najpristojnije nemojte više da izigravate našu inteligenciju i sve to nazivate imenom „ljudski“, jedno je jasno, vi se ljudski borite za svoj novčanik i neka tako ostane, sledeći put bi mogli da odete do Đakoviće recimo, pa da prenesete utiske Srba koji tamo žive i da se na kraju vratimo na Rezoluciju 1244, ako već pričamo o nekom „pravu“ ili ipak ne?

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)