RATNA NESREĆA SPOJILA SRBINA I MUSLIMANA: Bivši srpski borac posetio lekara u Travniku koji mu je spasio život (VIDEO)

rat

Foto: printscreen/youtube

Nakon 22 godine Nikola Barišić, bivši borac Srpske vojske Krajine, došao je u posetu direktoru JU Bolnica Travnik, Mirsadu Granovu, koji mu je u oktobru 1995. amputirao nogu i spasao život.

[adsenseyu5]

Barišić je do akcije “Oluja” bio borac Srpske vojske Krajine. Nije hteo da se preda te je preko Dinare peške krenuo u beg. Šumom je hodao oko dva i po meseca, sve dok nije na planini Komar, između Donjeg Vakufa i Travnika, nagazio na protivpešadijsku minu. Devet dana sa otkinutim stopalom čekao je da umre u planinskoj kolibi dok ga nisu našli bošnjački vojnici koji su ga prevezli u Bolnicu Travnik, izveštava Kanal 6 HD, prenosi “TNT”portal.

Barišića je operisao prim. dr. Mirsad Granov i tako mu spasio život. Barišiću je početkom novembra 1995. u bolnici amputirana i druga noga zbog smrzavanja na planini. Neko vreme proveo je u bolnici odakle je početkom 1996. razmenjen.

Poslije toliko vremena Barišić je ponovo posetio mesto gde je ležao i obišao bolnicu u kojoj mu je spašen život, piše TNT. Nikola kaže kako se ne seća baš svega u Travniku, ali da dobro pamti dr. Granova i ostalo osoblje bolnice koje mu je pomagalo u oporavku. Kaže kako su ga pazili kao “svog” iako je bio vojnik druge uniforme. Ističe da se danas oseća bolje nego ikada. Nikola danas živi u Batajnici, ima proteze na obe noge, ali se nalazi u odličnoj formi.

[adsenseyu4]

U znak zahvalnosti za sve što su uradili za njega, Barišić je JU Bolnica Travnik donirao 3.000 evra. Direktor Granov je na kraju sastanka kazao da ljude obično spaja sreća, ali da je Nikolu i njega spojila nesreća jednog ratnog perioda.

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]