PUKLI MNOGI BRAKOVI U ČAČANSKOM KRAJU: Masovne tuče zbog utvrđivanja očinstva!

brak

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Zbog rezultata koje dobiju pri analizi DNK pukli su mnogi brakovi, a pred osobljem laboratorije bilo je i slučajeva da su se svekrva, snaja i sin umalo pobili

Otkad je u Čačku otvorena medicinska laboratorija u kojoj se prvi put u ovom delu Srbije može uraditi DNK analiza, za mnoge familije nema mira i ne prestaje interesovanje za utvrđivanjem očinstva.

U Čačak po potvrdu da su zaista očevi svoje dece najviše dolaze, naravno, Čačani, ali i Ivanjičani, Požežani, Milanovčani… Zbog papira koji se dobija u ovoj laboratoriji pukli su mnogi brakovi, a bilo je i slučajeva da su se snaja, svekrva i sin zamalo poubijali pred medicinskim osobljem laboratorije.

Idu kući u modricama

Zaposleni u ovoj laboratoriji nisu želeli da komentarišu dogodovštine iz ordinacije, ali kažu da analizu te vrste rade i da ima interesovanja.

– Da bi se DNK analiza uspešno uradila, potreban je uzorak krvi oca i deteta, ili bris sluznice tkiva, na šta se pacijenti najčešće odlučuju. Izveštaj se čeka od 10 do 15 dana i rezultat, koji im uručujemo u zatvorenoj koverti, 100 odsto je pouzdan – rekli su u laboratoriji, dodajući da analiza košta 25.090 dinara.

NE PRESTAJE SA SKANDALIMA: Pevač slupao auto policijskog generala vredan 35.000 evra!

NAVALA KAD JE PIJAČNI DAN

Iznenađeni smo interesovanjem ljudi sa sela. Petkom, kada je u Čačku pijačni dan, kada obave poslove, bake svrate do nas da vide kako sve to ide, jer kažu da su čule da je moguće utvrditi očinstvo. Interesantno je da u skoro 50 odsto slučajeva sinovi poslušaju majke i dovedu potomke radi testiranja.

U Ivanjici se još i danas prepričava slučaj u kome je svekrva insistirala na tome da se ova analiza uradi jer je sumnjala da njen sin nije otac deteta.

– U ordinaciju su ušli svi zajedno, otac, sin, snaja i svekrva, a u istom sastavu su otišli i da preuzmu rezultate. Kada su dobili rezultat, snaja i svekrva su se u ordinaciji otimale oko koverte, pobile su se, a da nije bilo prisebnih laboranata, one bi jedna drugoj kosu počupale. Svekrva je po svoj prilici izvukla deblji kraj jer se u Ivanjicu vratila u modricama. Ispostavilo se da dečak jeste njen unuk, ali izgleda da je i sama sumnja doprinela da se taj brak raskine – kaže blizak rođak ove porodice.

Kažu da od nekoliko desetina obrađenih slučajeva najmanje trećina sazna da nisu očevi svoje dece. Uglavnom su to bračna neverstva sa drugim i trećim detetom.

Kad tate plaču

– U tim situacijama očevi najčešće decu dovode sami, bez znanja majki. Ujutro kada ih vode u vrtić, dovedu ih i mi uzmemo bris iz nosića ili usta. Kasnije, oni takav postupak supruzi vrlo lako pravdaju navodnim zahtevom iz vrtića da se uradi bris grla zbog prehlade, a zapravo se radi DNK analiza. Bilo je vrlo potresnih i teških scena – kažu u laboratoriji.

TRAGEDIJA U SRPSKOJ PORODICI U BEČU: Svekar joj obljubio ćerku, u nervnom rastrojstvu ugušila sina od 8 meseci (INFO)

Zanimljivo je da su u velikom broju slučajeva svekrve one koje najpre izraze sumnju da unuci koje odgajaju nisu njihove krvi.

ŠOKIRAO REGION IZJAVOM O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Nije bio dobar pevač, ali je imao dobro pesme

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Denis Čeković)