PRVA IZJAVA VUČIĆA O KRIZI U MAKEDONIJI: Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem (INFO)

premijer

Foto: Tanjug

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Aleksandar Vučić je, na pitanje Tanjuga da prokomentariše večerašnje događaje i sukobe u Skoplju, rekao da je uvek kao predsednik Vlade Srbije i kao izabrani predsednik činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja, između Srbije i Makeodnije.

Premijer rekao da smatra da građani Makedonije dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

 

[adsenseyu4]

“Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, kažem da je smirivanje situacije u najvećem interesu Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi”, istakao je Vučić.

policija

Foto: AP /Tanjug

Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje “problem svih nas koji ovde živimo i bolje da odmah zaustavimo sve probleme i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu”.

“Molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije a u Srbiji ćete uvek imati odanog i iskrenog prijatelja”, naglasio je Vučić.

(Dnevne.rs /Izvor: rts.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]