PROVERITE DA LI STE MEĐU NJIMA: Više od 3 miliona građana Srbije može da promeni ličnu kartu potpuno besplatno

legitimisanje

Foto: Stanić Z.

Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas je na sednici Vlade Srbije usvojen zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu imale naziv ili kućni broj.

U slučaju da je potrebno upisati adresu prebivališta, zato što je nekoj ulici dodeljen naziv ili kućni broj, građani koji poseduju lične karte bez čipa moći će   da dobiju nove lične karte sa čipom, bez plaćanja bilo kakvih troškova.

Građanima koji poseduju ličnu kartu sa čipom podatak o nazivu ulice i kućnog broja biće unet u čip, bez promene obrasca lične karte i bez plaćanja bilo kakve takse ili naknade.

Usvajanjem ovog zaključka svi troškovi padaju na teret budžeta Republike Srbije.

UNUKA JOSIPA BROZA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mom dedi Titu niko nije ni do kolena!

Podsetimo, ranije je saopšteno da do kraja 2019. godine svi građani Srbije dobijaju kućnu adresu i broj i na taj način njih više od tri miliona, koliko ih ima prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljeno na prebivalište u ulicama bez broja, u narodu poznatije kao b.b.

“BOG ĆE DA MU SUDI ZA SMRT MOG BRATA” Miroljub Petrović lečio je Biljaninog brata SOKOVIMA I MOLITVAMA ZA 120 EVRA DNEVNO

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)