PRONAĐENA ŠOKANTNA PORUKA: Marija se noću iskrala iz kuće, dečku poslala poruku da će ga uvek nositi u srcu! (INFO)

nestala

Marija Belčić (Foto: Fejsbuk)

Marija Belčić (13) iz Negotina, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ nestala je u noći između nedelje i ponedeljka. Deda, kod koga je živela jer se školovala u Negotinu, poslednji put je čuo oko dva sata, kada je iz svoje sobe prošla kroz sestrinu i otišla u kupatilo. Nakon toga se devojčici gubi svaki trag.
 Da je nema, videla je ujutru baka kada je došla da je probudi za školu.- Moja majka je nije zatekla u krevetu. Probudila je našu stariju ćerku Natašu, ali ni ona nije čula ništa. Moj otac, Marijin deda, čuo je da je tokom noći otišla u kupatilo, ali nije pustila vodu. Iskrala se iz kupatila i izašla na bočni ulaz, jer na glavni nije, čuli bi je moji roditelji kada bi otključavala vrata – kaže Goran Belčić, Marijin otac.

[adsenseyu5]
Sa mlađom ćerkom, vele Belčići, koji inače zbog Goranovog posla žive u obližnjem selu Mihajlovac, nikada nisu imali problema. Za razliku od starije koja je povučena, Marija je društvena i komunikativna, vrlodobar je učenik, bivša odbojkašica. Dozvoljavali su joj da povremeno izlazi, ali samo do 22 sata sa izuzetnom dočeka srpske Nove godine kada su je do kuće dopratili roditelji njene simpatije Stefana.- Taman posla da smo bili preterano strogi prema njoj. Nikad na nju nismo podigli ruku. Nije bila nezadovoljna, primetili bi da se nešto dešava.

U petak smo razgovarali sa razrednom jer je malo popustila u školi i malo se više viđala sa dečkom, pa smo joj zabranili upotrebu mobilnog i interneta i izlaske. To joj je bila uobičajena kazna kada ne ispuni svoje školske obaveze, koje se uvek pridržavala. Ovoga puta mi je, međutim, krišom iz tašne uzela svoj mobilni telefon, što nikad ranije nije uradila – očajan je Goran.

Niko ne može pouzdano da kaže ni kada je tačno nestala devojčica, ali ni šta je imala na sebi. Pretpostavljaju da je obukla farmerice, a jedino što su primetili da fali je crna dukserica. Sa sobom je imala mobilni koji je u ponedeljak čitav dan bio dostupan, ali više nije.

[adsenseyu1]
Otac Goran i majka Tina
-Zvali smo je na mobilni, zvale su je drugarice, dečko, bivši treneri, rođaci i nije se javila. Sestra joj je proverila Fejsbuk, ali nije ulazila, niti je čitala poruke koje su joj stizale. Utvrdili smo da je u 2.45 sati poslala dečku poruku u kojoj mu se zahvalila što je bio uz nju i rekla mu da će ga uvek imati u srcu makar on bio sa drugom. Ni tu poruku ne znam kako da razumem – pripoveda Goran.Majka Tina kaže da su od ponedeljka ujutru pretražili su sva mesta na koja je izlazila, razgovarali sa njenim drugaricama, nastavnicima, komšijama. Niko od njih nije primetio da je eventualno bila potištena ili da ju je nešto mučilo.

-Naša kuća je na Samarinovačkom putu pa je Marija često koristila taksi. Zvali smo sve taksi službe u gradu i okolini, ali iz tog dela grada, u doba kada pretpostavljamo da je nestala, između dva i šest ujutru, niko nije zvao. Sve smo alarmirali i ništa – kaže Tina Belčić.

(Večernje novosti)