Progovorio đak, svedok incidenta u kom je profesor ošamario učenicu: Poštovani profesore, krivo mi je zbog onog što se desilo

gimnazija

Foto: printscreen/fejsbuk

– Lično sam svedok današnjeg dešavanja i pritiska koji je vršen na vas, ne samo na ovom času, nego nedeljama i mesecima unazad – napisao je učenik u poruci

– Poštovani profesore, ne mogu da opišem koliko mi je krivo zbog onog što se danas desilo. Ne opravdavam vašu ishitrenu reakciju na opasne provokacije, ali vas razumem u potpunosti. Lično, kao član 2/3 odeljenja prihvatam krivicu za najmanje pet prekršaja školske discipline za koje, zbog vaše dobrote, nisam sankcionisan i procesuiran po pravilniku – ovako počinje poruka, koju je profesoru Sedme beogradske gimnazije, Zvonku Obradoviću, poslao jedan od učenika. On je, pošto ide u odeljenje 2/3, prisustvovao incidentu.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U MLADENOVCU: “Nismo mogli ništa, Dragana je OSTALA JE PRIKLJEŠTENA! Marko je BIO PIJAN”

Poruku, koja je dostavljena Telegrafu, prenosimo vam u celosti:

“Ne želim da imenujem ljude, već ću manjinu nevaspitanih individua nazvati baš tako. Oni kao učenici ugledne obrazovne institucije, na skoro svakom času, iskazivali su enormno nepoštovanje, nevaspitanost, bahatost koju su poneli iz kuće, u kojoj su učeni da svoja prava ističu, a obaveze ne ispunjavaju. Lično sam svedok današnjeg dešavanja i pritiska koji je vršen na vas, ne samo na ovom času, nego nedeljama i mesecima unazad. Izlazili ste u susret svakom kome je bar malo stalo do vašeg predmeta, ali najpre do lične budućnosti.

Foto: Privatna arhiva

Današnji pritisak je bio pun psovki, provociranja, prekršaja discipline i nedoličnog ponašanja koje se, koliko vidim, nigde ne spominje. Želim da znate da dosta učenika vas razume, osim današnje reakcije, a nekako svi učenici koji su protiv vas, uglavnom, imaju slabije ocene.

Da li je to slučajnost ili ne, ja ne znam. Ali znajte da imate moju podršku kad god. Hvala vam za dosadašnje znanje koje ste mi preneli.”

Foto: Privatna arhiva

Kako nam je profesor Zvonko Obradović ranije rekao, dobio je i nekoliko poruka od koleginica iz Sedme beogradske gimnazije, u kojima su mu saopštile da će tražiti da više ne predaju odeljenju 2/3.

– Dragi kolega, razumem vas, videla sam tu sliku iz učionice više nego živo u svojoj glavi, teško mi je zbog vas, zbog svih nas u prosveti i ukupnog stanja u državi.

PREMINUO IGOR PERVIĆ: Poznati srpski glumac (52) pronađen mrtav u svom stanu

Volela bih da taj šamar preokrene stvari jednom za svagda u pravcu dobijanja opcija kojima će se sprečiti bahat odnos učenika prema školi, nastavnicima, starijima uopšte, obavezama. Sve najbolje, čuvajte se!

Poruka jedne od profesorki/ Foto: Privatna arhiva

UČENICI GA OBORILI I UDARALI PESNICAMA

Podsećamo, Zvonko Obradović je tokom prošle nedelje na času ošamario učenicu, da bi potom njeni drugovi skočili i, kako profesor kaže, oborili ga na zemlju. Oni su mu zatim zadali nekoliko udaraca pesnicom po glavi, zbog čega sada nosi kragnu.

Obradović je i tada za Telegraf.rs rekao da ga je, pre nego što će ošamariti učenicu, ona vređela, isprovocirala, uštinula, a potom i udarila kikom po očima.

– Udarali su me više puta, ali od P. P. sam dobio jedan udarac u predelu slepoočnice i jedan jači udarac u predelu vrata i glave. Video sam ga kako zamahuje pesnicom ka meni, uz reči “jebaću ti majku, razbiću te”. Sad vidim da njih niko ne osuđuje, a naročito ne dečaka koji me udarao pesnicama. Njega svi podržavaju jer je on, navodno, branio drugaricu. Interesantan podatak: branio je drugaricu pesnicama.

(Dnevne.rs/Izvor: J.S.)