Pročitajte POSLEDNJU PORUKU TIJANE JURIĆ: Ispovest oca ubijene devojčice GODINU DANA POSLE ZLOČINA

otac-cerka

“Tata, vratila sam se s mora, dobro sam i idem večeras u Bajmok. Upisala sam muzičku, etno pevanje i violončelo”

KONAČNO USVOJEN TIJANIN ZAKON: Zaplakaćete kada čujete šta je njen tata poručio Srbiji! (INFO)

Kćerke su mi u februaru prošle godine bile u poseti u Belgiji. Dogovorili smo se da ponovo dođu na leto, čim se vrate s mora. “Tata, vratila sam se s mora, dobro sam i idem večeras u Bajmok. Upisala sam muzičku, etno pevanje i violončelo” – to su zadnje dve poruke koje je Igor Jurić dobio od svoje ćerke. Tijana se nikada nije vratila iz Bajmoka.

[adsenseyu5]

Na Pravoslavnom groblju u “Dudovoj šumi” danas će u 10 i 45 roditelji, prijatelji i poznanici Tijane Jurić okupiti i još jednom se prisetiti vremena kada je s njima ćaskala i planirala budućnost.

Foto: Facebook/Tijana Juric

– Naša Tijana je i dalje sa nama. Mirjana i ja plačemo i tugujemo i to niko ne zna, jer mi ne želimo da nas drugi doživljavaju kao nesrećnike. To je samo naša kob sudbine – kaže godinu dana od stravičnog zločina otac Igor, priznajući da mu bol ne jenjava.

[adsenseyu1]

– Može li se čovek pomiriti sa ovakvom surovošću i može li iskazati osećaj kada ti desetogodišnjedete dođe u sobu, vidi da si zabrinut, da ti je teško, zagrli te i kaže “ne brini tata i ja sam uz tebe”!? Moram ipak priznati da smo svi u tim strašnim trenucima malo verovali da će ubica biti pronađen, da će biti usvojen Tijanin zakon, da će biti stvorena Tojanina fondacija, festival…

Foto: Privatna arhiva

Igor kaže da je pomalo umoran, ali da ne može da miruje.

Posle ove tužne godišnjice nastavljam humanitarni rad, jer više nikada ne sme da se desi nijednom detetu ono što se dogodilo našoj Tijani.

(Alo)