PREMINULA SRPSKA GLUMICA I PEVAČICA: Pamtićemo je po mnogim ulogama u DOMAĆIM FILMOVIMA!

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Srpska glumica i pevačica starogradskih pesama Ljiljana Šljapić preminula je u Beogradu u 78. godini. Opelo će se održati u sredu 23. januara u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

Ljiljana Šljapić rođena je 1. septembra 1940. godine u Beogradu. Karijeru je započela 1956. godine u Akademskom pozorištu ˝Branko Krsmanović˝. Potom je igrala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Jugoslovensko dramskom pozorištu u Beogradu i Ateljeu 212.

Od 1964. godine je u profesionalnom angažmanu u Savremenom pozorištu u Beogradu, a nakon deobe pozorišta ostaje angažovana u Pozorištu na Terazijama, sve do 1994. godine kada odlazi u penziju. Ostvarila je više od 60 pozorišnih uloga u svim žanrovima – drama, komedija, opereta i mjuzikl, i preko 40 uloga u TV serijama, dramama i na filmu. Više od 20 godina je bila prvakinja Pozorišta na Terazijama.

Paralelno sa profesionalnim angažmanom u pozorištu, na televiziji i filmu, kontinuirano nastupa i na radiju. Dobila je više profesionalnih priznanja i nagrada.

View this post on Instagram

U Beogradu je u 79. godini preminula glumica Ljiljana Šljapić. Ljiljana Šljapić rođena je 1. septembra 1940. godine u Beogradu. Karijeru je započela 1956. godine u Akademskom pozorištu ˝Branko Krsmanović˝. Potom je igrala u  Narodnom pozorištu u Sarajevu, Jugoslovensko dramskom pozorištu u Beogradu i Ateljeu 212. Od 1964. godine je u profesionalnom angažmanu u Savremenom pozorištu u Beogradu, a nakon deobe pozorišta ostaje angažovana u Pozorištu na Terazijama, sve do 1994. godine kada odlazi u penziju. Ostvarila je više od 60 pozorišnih uloga u svim žanrovima – drama, komedija, opereta i mjuzikl, i preko 40 uloga u TV serijama, dramama i na filmu. Više od 20 godina je bila prvakinja Pozorišta na Terazijama.  Paralelno sa profesionalnim angažmanom u pozorištu, na televiziji i filmu, kontinuirano nastupa i na radiju. Dobila je više profesionalnih priznanja i nagrada. Opelo će se održati u sredu 23. januara  u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

A post shared by Pozoriste na Terazijama (@pozoristeterazije) on

Uloge po kojima će je publika pamtiti su u predstavama “Pokojnik”, “Put oko Sveta”, “Smrtonosna motoristika”, “Pokondirena tikva”, “Priča iz zapadnog kvarta”, “Poljubi me, Keti”, “Opera za tri groša”, “Neki to vole vruće”, “Kabare” i mnoge druge.

Opelo će biti održano u sredu, 23. januara, u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, RTS)