PREKRŠIO ZABRANU KRETANJA: Čobanin iz sela kod Rače čuvao ovce 400 metara od kuće, NIJE MU OPROŠTENO

šuma

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Milorad Duković je priznao da je prekršio zabranu kretanja jer je, kako je rekao, morao da čuva ovce

Milorad Duković (42) iz sela Bošnjane kod Rače koji je čuvao ovce u blizini svoje kuće u vreme policijskog časa kažnjen sa 50.000 dinara.

Kako je navedeno u odluci Prekršajnog suda u Kragujevcu, Dukovića su službenici Policijske stanice u Rači zatekli 17. aprila oko 18 časova u ataru neposredno pored seoskog groblja, odnosno na oko 400 metara van njegovog porodičnog domaćinstva, navodi Glas Šumadije.

On je priznao da je prekršio zabranu kretanja jer je, kako je rekao, morao da čuva ovce, pošto nema dovoljno sena, pa je zato bio u ataru kod groblja.

Inače, meštani sela Bošnjane su u petak obavestili neke medije da su primetili prisustvo policije u blizini seoskog groblja kao i da je jedno vreme put ka tom groblju bio blokiran.

STARINA SREĆKO (94) PREKRŠIO ZABRANU NA USKRS: Išao sam u crkvu i za vreme rata i komunista, pa sam morao i sad!

Onima koji stanuju u blizini groblja, kako su rekli, nije bilo dozvoljeno da izadju iz kuća.

Zbog toga su bili uznemireni, a naročito kada je primećeno da je jedna sveža humka na groblju „prekopavana“.

Pošto nije bilo zvaničnog obaveštenja, pročulo se da je na groblju bila izvršena jedna ekshumacija, te su s tim i „povezali“ prisustvo policije i vozila komunalnog preduzeća kod groblja.

Naime, na seoskom groblju sahranjen je stanar Doma za zbrinjavanje odraslih „Male pčelice“ u Kragujevcu koji je nedavno preminuo u toj ustanovi, pa meštani pretpostavljaju da je radjena obdukcija navodno zbog sumnje na korona virus.

Danas sahrana trudnice umrle od sepse: Ilijana (39) je otišla na aminocentezu, stanje joj se pogoršalo. Prvo je preminula nerođena beba, a za njom i ona

Inače, u Zavodu „Male pčelice“ za agenciju Beta potvrdjeno da je njihov korisnik iz sela Bošnjane nedavno preminuo, ali ne zbog korona virusa.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/glassumadije.rs)