PREDVIĐALI SU JOJ OGROMAN USPEH, A ONDA JE ZADESILA TRAGEDIJA: Glumica ostala nepokretna sa 20 godina i zauvek napustila Srbiju (FOTO)

zena

Merima iz vremena pre nesreće, Foto: Printscreen

Sa samo 20 godina, Merima Isaković povređena je u udesu, stradala joj je kičma a ona ostala nepokretna.

– Nesreća se dogodila u Beogradu, dan posle završetka snimanja filma “Neka druga žena”.

Bila sam u automobilu zajedno sa mojim bratom, kao i sa našim drugarom Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka.

-Udes je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao sa pijanke iz hotela Jugoslavija.Kada je na lice mesta dosla milicija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj.

– Bio je toliko pijan da uopšte nije mogao da izađe iz automobila.

PROČITAJTE JOŠ  “PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO” Sergej Šojgu oštro odgovorio nemačkoj ministarki: ‘Sa nama ne možete tako da razgovarate!’ (FOTO)

Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj dosla vojna milicija, Milojević je morao da duva u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac.

Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama glave, a meni je dijagnostikovana teška povreda kičme sa najtrajnijim posledicama – svojevremeno je slavna Merima ispričala medijima.

Isakovićeva je otkrila i da je prilikom operacije došlo do lekarske greške, što je smatrala razlogom njenog invaliditeta.

Lečila kasnije u Rusiji, Ukrajini i Kini. Prilikom rehabilitacije u Kini, upoznala je supruga Vladimira, od koga se razvela, i sa njim je dobila sina.

Do 1996. godine živela je u Beogradu, a zatim se preselila na Novi Zeland, a nakon toga u Australiju u kojoj radi kao profesor kliničke psihologije. Nikada nije dozvolila da joj nesreća uništi život.

– Htela sam da sačuvam svoga sina, a takođe nisam želela da gleda kako umire duša Beograda, grada mog rođenja i detinjstva – priznala je Merima.

Hrabra glumica jednom prilikom je rekla da je nekoliko puta bila blizu kraja života i da zato veoma voli budućnost i da uvek gleda napred.

 

Dnevne.rs, Blic.rs