Predrag Kon član stručnog tima Vlade Srbije ZAMERIO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Napravio si veliku grešku! (INFO)

Foto ilustracija: Dnevne.rs /Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, reagovao je na stav Novaka Đokovića koji je protiv vacinisanja.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva.

Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći.

Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj“, objavio je Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu

Epidemiolog u penziji, dr Radmilo Petrović: “Ne znam zašto se plaše da građanima kažu jednu stvar o korona virusu” (INFO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković usprotivio se obaveznom vakcinisanju protiv virusa Covid-19, a takav stav mogao bi da ga košta povratka na teren i prvog mesta na ATP listi, pišu britanski mediji.

Novak Đoković je u nedelju uveče tokom razgovora sa srpskim sportistima uživo na društvenim mrežama izneo negativan stav o vakcinisanju.

„Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam.

Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema“, rekao je tada Đoković.

 

(Dnevne.rs, izvor: Kurir sport)