PRAVILA SU JASNA: Pogledajte DETALJNO UPUTSTVO za vožnju gradskim prevozom

autobus

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kako je planirano, gradski prevoz će biti dostupan u četiri faze, to jest po prioritetima. U prvoj grupi će biti zaposleni, u drugoj studenti i đaci, treću će činiti nezaposleni i turisti, a četvrtu penzioneri.

Trajanje svake faze biće utvrđeno na osnovu preporuka nadležnih zdravstvenih službi posle dobijanja saglasnosti kriznog štaba.

U autobus samo sa “bus plus” karticom

U vozila gradskog prevoza će od ove nedelje moći da uđu samo zaposleni koji poseduju personalizovanu “bus plus” karticu sa oznakom A1, to jest kao zaposlena lica. Takođe, radni nalog biće neophodan zaposlenima ukoliko budu išli na posao ili se vraćali s posla za vreme policijskog časa.

NESTOROVIĆ: Neće biti drugog talasa, zna se kada PROLAZI EPIDEMIJA

Obavezno nošenje maski i rukavica

U autobus će biti nemoguće ući bez maske i rukavica, a kako je planirano, pri ulasku putnicima se ipak neće meriti temperatura. U svakom vozilu će biti redar, koji će kontrolisati da li građani nose zaštitnu opremu, kao i koliko je ljudi u vozilu.

Karte neće moći da se kupe kod vozača

Vozači će biti potpuno izolovani od putnika, zbog čega će biti onemogućena kupovina karata u vozilima.

Svi oni koji se budu vozili gradskim prevozom, kako navode nadležni, trebalo bi da imaju na umu da će se autobusi detaljno čistiti na kraju svakog dana i da će se na okretnicama po nekoliko puta dnevno dezinfikovati rukohvati, vrata i sedišta

Ovo je Marko (22) koji se utopio u Srebrnom jezeru!

Distanca i dok se čeka prevoz

Na autobuskim stajalištima u Beogradu su već crvenim tačkama označena mesta na kojima će putnici morati da stoje kako bi držali distancu dok čekaju prevoz.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)