POZNATI SVETSKI PRODUCENT PRONAŠAO U GROB SVOG PRADEDE U BLIZINI ODŽAKA: U seoskoj crkvi ga sačekalo još veće IZNENAĐENJE!

Odžaci

Foto: Kurir

Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija “Put kojim se ređe ide” emituje na američkom kanalu Travel channel, pronašao je grob svog pretka u selu Ratkovo.

Meštašce se nalazi u blizini Odžaka, u Vojvodini, a Legu nije bilo teško da se zaputi do njega.

Amerikanac je već dva puta boravio u Srbiji i oduševljen svime što je doživeo ovde, snimio je jednočasovnu emisiju o našoj zemlji. U Srbiju se uputio ne bi li otkrio jednu od najvećih tajni Balkana – grob hunskog vojskovođe Atile. Tragajući za njim, našao je grob svog pretka.

Otkrio je i da u malom vojvođanskom selu i dalje živi neko od njegove rodbine.

Kada smo u avgustu razgovarali sa njim, rekao nam je da smo najdruželjubiviji narod koji poznaje i da zato ovde ima više prijatelja nego u bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je snimao.

CARINSKI SLUŽBENIK RUTINSKI JE UŠAO U AUTOBUS i sve je bilo u redu dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je pozvao pojačanje (FOTO)

– U crkvi u Ratkovu pronašao sam imena svih koji su ikad sahranjeni na tom području, a među njima i ime jednog mog rođaka. Potom smo proverili da li se godina smrti i rođenja podudaraju sa podacima koje sam imao o svom pretku. Ispostavilo se da se radi o istom čoveku – kaže nam Leg.

MILOMIR MARIĆ ostao ZATEČEN: Evo šta mu je voditelj REKAO U SRED EMISIJE (VIDEO)

Kako dodaje, zanimljivo je da su drugi stari grobovi zarasli i da je očigledno da ih niko ne obilazi, a da je grobno mesto njegovog pretka uređeno pa je jasno da ga neko i dalje obilazi.

– I tako sam saznao da je u Odžacima sahranjen Frenk Mej, moj pradeda, a pošto grob neko i dalje održava, izgleda da i dalje imam rodbine ovde – zaključuje Leg.

Voditelja i njegovu potencijalnu rodbinu u Odžacima vezuje ista krv jednog nemačkog imigranta koji je, ploveći uz Dunav, stigao do Vojvodine i tu se naselio.

PENZIONISANI EPISKOP KAČAVENDA OPET PODIGAO JAVNOST NA NOGE: Božićnu liturgiju služio u manastiru Sveta Petka (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)